ВМРО пита образователния министър за джендър текстове в учебниците

  • 25 октомври 2018 15:04

  • 966
  • 0
ВМРО пита образователния министър за джендър текстове в учебниците
© Novini.bg (архив)

Народните представители от ВМРО в ПГ "Обединени патриоти" Красимир Богданов, Йордан Йорданов, Атанас Стоянов и доц. д-р Милен Михов внесоха въпрос до министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 относно джендър текстове в учебниците, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Става дума за учебника по "Биология и здравно образование" за IX клас на издателство "Анубис",  в раздел "Психо-сексуално развитие – зряла възраст", където пише, че това е времето на "окончателно формиране на сексуалната идентичност – хетеросексуалност или хомосексуалност" За "Юношество"-то пък пише, че е възможно "осъзнаване на сексуално влечение към същия пол".

От ВМРО напомнят на министър Вълчев, че по тяхно предложение през месец юни т.г. МОН състави работна група, която да проверява съдържанието на учебниците за средния курс. Министърът е уверил, че групата ще приключи проверката до няколко месеца.

Затова и депутатите питат на какъв етап е работата на групата, която проверява учебниците, и дали са установени нередности и грешки в съдържанието на учебниците. От ВМРО искат да знаят и какви мерки ще предприеме МОН при установяване на такива.

Красимир Богданов, Йордан Йорданов, Атанас Стоянов и Милен Михов напомнят и за категоричното несъгласие на огромната част от българското общество с т.нар. Истанбулска конвенция и налагането на джендър идеологията, потвърдени и с решение № 13/27.07.2018 г. на Конституционния съд на Република България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини