Съветът на ректорите ще обсъди промените в Закона за висшето образование

  • 12 октомври 2018 10:07

  • 979
  • 1
Съветът на ректорите ще обсъди промените в Закона за висшето образование
© Булфото/Архив

Промените в Закона за висшето образование и бюджета за 2019 година са двете основни теми, които ще обсъжда в Пловдив Съветът на ректорите.

В заседанието ще участва министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той подчерта, че законодателните промени касаят двете ключови системи – на управление и на акредитация на висшите училища, предаде БНР.

"По отношение системата на акредитация имаме пакет от промени, за които с ректорите имаме относително съгласие, че трябва да се случат. Да се облекчи акредитацията. Всяка една акредитация да бъде базирана на обективни показатели. Да се прави по едно и също време програмната акредитация за всички висши училища, които обучават в едно професионално направление", сподели Вълчев.

"По отношение модела на управление – да има договори за управление с министъра. Тук целта не е министърът да определя ректорите, те пак ще се избират от Общото събрание на университета, а по-скоро да има в този договор ангажименти, които да отразяват по-широк списък от стратегически цели и задачи за развитието на висшето училище", коментира още просветният министър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
979 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.13 | 11:35

1
Болшевиките-масони от БАН и МОН, които позволяват поругаването на българската памет, култура и образование, да се съдят и тикнат в затворите.

Добави коментар

Водещи новини