Кабинетът: Държавата се движи в правилната посока, БСП руши институциите (видео)

  • 01 май 2018 15:06

  • 9314
  • 53
Кабинетът: Държавата се движи в правилната посока, БСП руши институциите (видео)
© Novini.bg

Проектите за новата бронирана машина и за новите изтребители в момента са на междуведомствено съгласуване, тече двуседмичният срок. Не на това, а на следващото заседание на Министерски съвет, ако всички колеги са изработили позициите на ведомствата си, ще влязат в дневния ред. Това каза на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Единият проект е на стойност 1, 220 млрд. лева. Другият проект е за 0,5 млрд. лева, обясни той. По отношение на новите изтребители сме направили промяна в опцията. В предишния проект за инвестиционен разход, който беше гласуван от парламента през 2016 година, се говореше за 8 самолета. В новия проект сме записали минимум 8. Има опции при преговорите бройката да бъде 8,9, 10. Няма да влизам в подробности за разговори, които сме водили предварително, или какви предложения сме получавали, посочи Каракачанов.

Основната ни амбиция е да снабдим Българската авиация с нови изтребители, за да могат те да изпълняват в пълен обем ангажиментите си. Ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника в лицето на самолетите МиГ-29, Су-25, хеликоптерите Ми-17, Ми-24. Без тази техника, без проекта за нови изтребители няма да се справим. Сключили сме договор за поддръжката на МиГ-29, без посредници, с РСК "МиГ“ на стойност 81,5 млн. лева. Един от хеликоптерите Ми-17 гаси пожари, амбицията ни е да вдигнем още един“, поясни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Той допълни, че междуведомствена група обсъжда дали е възможно два от вертолетите "Кугър" да се приспособят за медицински цели - единият в Северна, а другият в Южна България, заяви военният министър.

Днес слушахме колегите, които минаваха по булеварда – хубаво е да протестираш, но не е хубаво да рушиш държавността, защото колелото се върти и на другия ден може ти да си на власт. Крайно време е всички ние като българи да си седнем по-сериозно на столчетата и да бъдем по-кооперативни един към друг. Когато сме се явявали на избори, всички сме се явявали, за да заслужим доверието на хората. На последните избори хората дадоха доверието си на нас. Крайно време е да бъдем повече отговорни. 18-19 години не са увеличавали заплати в сектор "Сигурност" – сега това се случи. Купува се и нова техника за армията. Опитваме се да правим нещо. Амбицията ми е да направим военната професия престижна. На 1 май не мога да съм доволен, когато слушам, че държавата се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието и правят всичко друго, но не работят в полза на гражданите. Затова днес ще поработим докъм 17.30 часа, после ще седнем да пием по една бира. Даже бих поканил и г-жа Нинова. Не познавам държава, която с омраза да е успяла да се развива, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Скоро се навършва една година от управлението на сегашното правителство и трябва да кажем няколко думи, без да имаме претенции за отчетност и на фона на амбициозността на левицата, посочи министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Качеството на управлението се мери само през избори. Всички други претенции на партиите как да се управлява се мери само по-най правилната социология – изборите. Вече една година държавата се движи в правилната посока - и по ръст на икономиката, и по намаление на дълга, и по това, че доходите растат, и по това, че хората пътуват и са икономически активни. Това са реалните политики, по които се развива държавата, подчерта финансовият министър.

Лидерската криза в БСП и вътрешнополитическите проблеми в БСП изкривяват дебата и това вреди на политическия живот. Назначаването на президент показа, че в БСП нямат притеснение да използват всички ресурси, включително и рушене на институциите. Опитът чрез институционално противопоставяне да се донесе нестабилност на държавата няма да им донесе успех. Това, което се случва в държавата, независимо от това, което се случва в главите на опозицията, е положително и това се доказва от всички макроикономически показатели, категоричен е Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Очаква се проектът за закупуването на военната техника да влезе за обсъждане в кабинета още в първата половина на месец май. Ще се търси възможност както за закупуване на нова техника, така и за използването на вече съществуващата, обясни финансовият министър. Военните предпочитат нови играчки. Ние смятаме, независимо от натиска на нашите натовски партньори, че първо трябва максимално да оползотворим ресурса на съществуващата техника в България, каза Горанов.

Държавата ще направи всичко възможно, за да отговори на социалните искания на протестиращите майки, заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Освен парите, които се коментират, коментираме и как достъпът до социални права да бъде по-улеснен, да отнема по-малко време и да коства по-малко бюрократични усилия, посочи Дончев. Той също призова левицата за повече конструктивност в работата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9314 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
да се смееш ли да плачеш ли

2018.05.03 | 19:59

53
Баси триото, карикатура, обаче какви стойки, какви героични пози, каква мисловна енергия струи от очите им...
????

2018.05.03 | 19:55

52
ПАК ли започваме да се КРИЕМ зад БУКВИТЕ-БСП,ГЕРБ,ДПС,........,"ДРУГАРИ" НАРОДЪТ ни УЗРЯ!!! С други думи,ТОВА вече не хваща ДЕКИШ!!! Разбирате ,нали,"другари"? Как НЯКОЙ ще РУШИ нещо ,което го НЯМА,НЯМА,НЯМА???? България в момента си ИМА,другарят Борисов и ТОЙ е,ВСЯ и ВСЬО?! КЪДЕ са тез
bivsh atakist

2018.05.03 | 19:55

51
ГЕРБ- строй, бсп - краде факт неоспорим !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bivsh atakist

2018.05.02 | 09:44

6
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
дуци

2018.05.03 | 19:55

50
ТРИМАТА ГЛУПАКА РАЗКРИХА ЧА БЪЛГАРИЯ ВЪРВЯЛА В ПОСОКАТА ОТКЪДЕТО ДУХА ВЯТЪРА
anonimen

2018.05.02 | 12:43

49
okei shte e v nqkoi drug jivot ne sega ama tova pravitelstvo iska samo unishtojenie na horata i kazva vsichko e ok
CNN -Fake News

2018.05.02 | 09:49

48
Fucking GooD

2018.05.02 | 09:49

47
тлъсти мръсни глисти

2018.05.02 | 09:49

44
БОГАТИТЕ КРАДЦИ СЕ ШУБЕЛДИСАХА ОТ СИЛАТА НА НАРОДА.

2018.05.02 | 09:49

46
Ти, мършлак червен, не си "народа". Народа си е казал думата на изборите.

2018.05.02 | 09:49

45
Къде го видя народа, само група младежи и останалото екскурзианти пенсионери от селата.

2018.05.02 | 09:49

42
Говната правят държавата говняна

2018.05.02 | 09:49

43
Говна са организаторите на днешния протест, лицемерието на БСП е безгранично.
Срам Ме Е

2018.05.02 | 09:48

40
Три дърти продажни курви,кое върви напред бе мухльовци гърбави,народа измира от беднотия и мизерия всяка институция ни спъва ,данаци след данаци ,умствено осакатени мулета сте,и на вас да ви иба майките

2018.05.02 | 09:48

41
Ти от къде падаш бе дрисльо, за да има данъци значи че имаш имоти а умрели от глад има само в празната ти глава.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини