Ева Майдел: Ако днес не говорим за образование, след 5 години ще е късно

  • 27 септември 2018 15:28

  • 1148
  • 2
Ева Майдел: Ако днес не говорим за образование, след 5 години ще е късно
©

Ако днес не говорим за образование, то след 5 години ще е вече късно.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел днес по време на изказване във форум „Знание“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Ще сме изправени пред сериозни предизвикателства като маргинализация на голям процент хора, свръх остри социални неравенства, твърде много хора, попаднали в порочния кръг на бедността. Образованието е основата на икономическо благосъстояние и просперитета на нашите общества. А в момента тази основа има нужда от сериозно заздравяване, за да не се пропука“, посочи тя.

Ева Майдел се включи в събитието с дискусия със зам.-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова и директора по човешки ресурси Виктор Фачев.

„Въпросът за образованието е свързан и с това как ще изглежда ЕС след 30 или 50 г. Много често казваме “Европа трябва да направи това или онова”. Европа не прави нищо сама. Ние и нашият глас оформят какво ЕС решава. ЕС прави стъпки, за да гарантира, че образователните системи са в крак с времето. През юни тази година в Европарламента приехме Доклад за модернизирането на образованието. Основополагащ документ е и Новата програма за умения, за чието приемане работих усилено с колегите от ЕП. Но образованието остава в компетенциите на държавите членки и е изключително важно каква среда създаваме тук на национално ниво. Радващото е че образованието е топ приоритет на правителството на премиера Борисов, което показва отговорен и визионерски поглед“, допълни Ева Майдел.

Тя е съ-основател на мрежата Образование България 2030, обединяваща бизнес, неправителствен и публичен сектор в мисията за качествено образование в България.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Въййй

2018.09.27 | 16:39

2
Еми то говоренето едно ,пък действията друго
асд

2018.09.27 | 16:01

1
тая дрънка само клишета. говорят, говорят. като в соца - лозунги, лозунги. накравя деградация и упадък. може би има в предвид джендър образованието.

Добави коментар

Водещи новини