Плевенски учител с престижна награда за нововъведения в образователния процес

  • 18 септември 2018 12:05

  • 3018
  • 2
Плевенски учител с престижна награда за нововъведения в образователния процес
© infopleven.com

Преподавателят по география в МГ „Гео Милев” – Плевен – Чавдар Тошков, е един от тримата учители в страната, които станаха носители на новоучредените награди от проекта Teaching Alpha за иновативни методи на обучение, внедрени в класната стая.

Освен него носители на отличието, което има и сериозно финансово изражение – по 3 000 лв., са  Елка Костова (ОУ „Васил Левски“, гр. Разград) и  Зорница Велинова (91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София). Чавдар Тошков печели наградата за показана завидна смелост да излиза от рамките на методическите стереотипи, разширявайки не само границите на учебния предмет “География”, но и способността и уменията на учениците за критично мислене и аналитичност към социалните събития и обществени процеси, каза при връчването на отличието Петя Василева, председател на фондация „Родова памет”, учредител на наградата, предаде infopleven.com. Тя връчи отличието веднага след откриването на новата учебна година в Математическата гимназия.

Eлка Колева поставя нестандартни проекти, чрез които стимулира своите ученици да преживяват действителността по практически и творчески начин. Чрез разнообразни игрови техники и влизайки в различни социални роли, учениците са стимулирани да развиват и усвояват както теоритични знания, така и  уменията си за работа в екип, креативността си и способността да се справят с различни житейски ситуации.

Зорница Велинова създава учебен проект, формиращ комплексни умения и качества на учениците. Чрез дългосрочно ориентирано задание, целящо създаване на авторска книга, базирана върху реални исторически факти и фигури, учениците са стимулирани активно да развиват своя творчески потенциал, като същевременно усвояват в дълбочина учебния материал и придобиват ценни практически умения и знания в широк спектър.

Teaching Alpha е проект за поощряване на добрите практики в държавното училище. Има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали нуждата от нововъведения в образователния процес, за да ангажират учениците по-адекватно и да им помогнат в разбирането и усвояването на учебния материал. Teaching Alpha обяви номинации за такива учители в директна форма за попълване на сайта www.teachingalpha.org. Механизмът за избиране предостави възможност всеки ученик или родител да номинира учител, като разкаже защо смята, че методите му са различни, по-продуктивни и успешни. Получени са 100 номинации от родители и ученици, от които екипът на проекта избра финалисти, като проведе с всеки един от тях индивидуално интервю. С наградените всяка година учители екипът ще заснеме видея с добрите практики, които да разпрострянява и да провокира и други учители да ги използват и дори подобряват.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дидо

2018.09.18 | 20:47

2
За съжаление този тип преподаватели се броят на пръсти...по голямата част са измет и помия назначени с връзки...
Силвия

2018.09.18 | 12:30

1
Точно от това има нужда образованието ни. В противен случай се превръща в едно зловредно образувание!!!

Добави коментар

Водещи новини