Битата учителка от Калояновец подала оставка, не получила подкрепа от ръководството на училището

  • 21 септември 2018 09:03

  • 5538
  • 0
Битата учителка от Калояновец подала оставка, не получила подкрепа от ръководството на училището
©

Учителката Весела Тодорова от училище „Отец Паисий” в старозагорското село Калояновец, която се оплака, че е била нападната и бита от родители на второкласник, е подала оставка и е освободено от директора.

Причината за оставката е липса на подкрепа от страна на колегите и ръководството на училището. Това каза пред камерата на БТВ Иванка Сотирова, зам.-кмет на Стара Загора. Тя е разговаряла с учителката след инцидента и по думите ѝ Тодорова е била много обидена от цялата ситуация.

Директорът на училището Христо Белчев обясни, че се опитал да убеди учителката да не подава оставка, но тя била непреклонна и той ѝ прекратил договора. Белчев уточни, че до този момент не е имало оплаквания от учителката, за ученика пък знае, че е „прекрасно дете”.

По случая продължава проверката на училищния инспекторат и на полицията, която се е отзовала на сигнал от бащата на детето, че то е било ударено. По-късно сигнал е подала и учителката, че родители са нахлули в класната стая на първокласници и са я удряли.

Весела Тодорова отрича да е удряла второкласника. От своя страна родителите пък отричат, че са били агресивни към нея.

Филип Епитропов
5538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини