Ремонти в кърджалийски училища пренасочват ученици за първия учебен ден в други учебни заведения

  • 31 август 2018 21:34

  • 3024
  • 0
Ремонти в кърджалийски училища пренасочват ученици за първия учебен ден в други учебни заведения
© Pixabay

Част от учениците в петте кърджалийски училища, които се обновяват по ОП Региони в растеж на стойност от близо 14 милиона лева, ще започнат учебната година в други учебни заведения, тъй като ремонтите няма да приключат до 17 септември.

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след втора работна среща с директори на училища, представители на РУО и РД ПБЗН, инициирана от областния управител Никола Чанев.

Най-тревожна била ситуацията в СУ "Отец Паисий", където по информация на строителите не съществувала реална възможност за приключване на строително монтажните работи в отделно крило или корпус, което налагало преместване на всичките над 1200 ученици. С подкрепата на МОН било осигурено настаняване на децата от 1 до 4 клас във Филиала на ПУ "Паисий Хилендарски".

За децата от 5-ти до 12 клас щели да се търси вариант за пренасочване в ПГ по строителство, ПГ "Капитан Петко войвода" или ПГ "Васил Левски", е станало ясно на срещата.

Безпроблемно се очаквало да започне годината само в ОУ "П.К.Яворов" - там строителите гарантирали, че три етажа от сградата с 18 класни стаи ще са напълно готови до 17-ти септември и няма да се наложи преместване на ученици.

Последвайте канала на

БТА
3024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини