60 деца, родители и учители ще борят затлъстяването в "Училище за здраве" край морето

  • 31 август 2018 14:37

  • 14235
  • 0
60 деца, родители и учители ще борят затлъстяването в "Училище за здраве" край морето
© gettyimages

60 деца, родители и учители от Кърджали, София, Варна и Ловеч ще участват в "Училище за здраве", насочено към профилактика на затлъстяването сред подрастващите. Инициативата се провежда за шеста по ред година в курортен комплекс "Албена". Тазгодишното издание е под патронажа на министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, съобщи пред журналисти доц. Светослав Ханджиев, почетен председател на Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

От 1 до 6 септември участниците ще преминат през обучение за принципите на здравословния начин на живот - балансирано хранене, съчетано с физическа активност. България е на едно от първите места по сърдечно-съдови заболявания, които са свързани както със затлъстяването, така и със захарния диабет, коментира доц. Ханджиев.

Истинската профилактика на всички тези заболявания, според медиците, е в ранна детска възраст, преди пуберитета. Програмата на "Училището за здраве" предвижда консумиране на здравословно меню, изготвено от водещи диетолози, активно спортуване, антропометрични измервания на участниците. Те ще получат и малък учебник "Хранене и здраве", съставен от български и френски специалисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини