Красимир Вълчев: Прекратяването на договора на директора на НИМХ в този момент е изключително неуместно

  • 30 август 2018 15:51

  • 2231
  • 3
Красимир Вълчев: Прекратяването на договора на директора на НИМХ в този момент е изключително неуместно
© Булфото (архив)

По повод на решението на Управителния съвет на Управителния съвет на Българската академия на науките за прекратяване на договора на директора на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов, министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 коментира, че "дори и това решение да има основание, в този момент е изключително неуместно".

Това решение не помага за отстраняване на проблема, напротив, даже ни отдалечава. Отдалечава ни от едно съгласие, взривява относителния консенсус, който постигнахме вчера, оставя впечатление за наказателно отношение, наказание за това, че са стачкували, за това, че искат Институтът да излезе извън структурата на БАН, заяви Вълчев.

Образователният министър  заявява, че е говорил с председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски. Той също смята, че решението е неуместно в този момент. Това е решение на един колективен орган - в случая на Управителния съвет, членовете са 27. Това още веднъж поставя въпроса за адекватността на сегашния модел на академично самоуправление, който залага на колективната отговорност, на колективния разум, на хората, които са в тези колективни органи, коментира Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 казуса с директора на НИМХ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2231 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.30 | 18:51

3
Антибългарската, комунистическо-сатанинска БАН да се закрие. Шефовете-масони да се подведат под съдебна отговорност за блокиране на българската наука и образование.
Пламен

2018.08.30 | 17:04

2
Последна демонстрация на сила и превъзходство.Комунистически манталитет и възпитание.Биха им наложили смъртно наказание задето искат да излязат от вмирисаната им структура. Как да им вярвяме след сума ти глупости които сътвориха напоследък? За мен, правилото за 80% важи и там.
браво...

2018.08.30 | 16:13

1
Браво БАН , браво 27 лумпени , Вие сте не полу, а пълни идиоти , срязахте и кората на която седяхте . Ще си тръгнат и други институти ако продължавате в същия дух !

Добави коментар

Водещи новини