Другата седмица решават ще се удължи ли ученическата ваканция

  • 10 февруари 2012 15:46

  • 14129
  • 15
Другата седмица решават ще се удължи ли ученическата ваканция
© Булфото

В зависимост от обстановката след понеделник, ще се решава за евентуално удължаване на ученическата ваканция. Това каза министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко пред журналисти в парламента на въпрос дали е възможно удължаване на ваканцията за учениците.

„Зависи каква ще е обстановката от понеделник нататък. Знам, че ще има отначало снеговалежи, но се очаква да спрат, така че - зависи от прогнозата. Взехме това тежко решение, защото по-добре е децата да са здрави. Освен това разтоварихме трафика в по-големите градове и между селищата. Кметовете имат право и те да предприемат такива действия, ние постоянно сме в контакт”, заяви министърът.

Проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за ученически стажове и практики предвижда Министерството на образованието. Той ще обхване учениците от професионалните гимназии и студентите. Целият проект е на стойност 90 милиона лева за две години, каза още Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко след заседанието на Народното събрание.

Последвайте канала на

14129 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ученик

2013.02.10 | 23:42

15
Когато температурата навън достигаше до -22 градуса не дадоха ваканция, а решиха, че е страшно по- изгодно да дават чували с пари на топлофикацията, въпреки че 30 процента от децата в клас отсъстваха, като някои от тях или бяха болни, или родителите им проявяваха разбиране и не поемаха риска да пуснат децата си на училище в това време. Сега когато се "позатопли" решиха да дават ваканция. Доста хитро. Като надуят парното в училищата, за да стоплят за понеделник, няма да има смисъл за удължаване на ваканцията. Но нали не си вадят парите от джоба, к'во им пука!?! Интересно какво е мнението на децата, които живеят далеч от училищата, а и дори в съседни населени места. Те чакат дълго време на студа да дойде автобуса, в който рядко има отопление, за да могат да закъснеят за час и да трупат неизвинени отсъствия, после как ще ги извиняват, това разбира се е изцяло техен проблем. Та аз съм категорично ЗА удължаване на "дървената" ваканция ОТ УТРЕ, а не СЛЕД УТРЕ, защото просто всичко се обезсмисля, както вече казах по-горе.
Родител

2013.02.10 | 23:41

8
Имам 3 деца учат в различни училища,но и трите ми деца се пробират премръзнали от училище всеки ден аз няма да рискувам здравето им и в понеделник няма да ходят на училище.
Родител

2013.02.10 | 23:42

14
Имам 2 деца няма да ги пускам на училище докато не се нормализират температурите в класните стаи ,а и като цяло времето.
случайно прочетох

2013.02.10 | 23:42

13
Дай да ги разболеем понеделник, пък после ще видим.Тъпотия. Няма да си пратя детето на училище в този студ и лед!
ИСКАМЕ ВАКАНЦИЯ

2013.02.10 | 23:42

12
Трябва да ни пуснат ваканция още една седмица най-много, защото не можем ние учениците да пътуваме в този студ. Малко са децата, които биват закарани на училище от родителите си. Много деца пътуват от различни села и околности и за тях предвижването е ужасно сложно. Не може те да отидат на у-ще, да карат два часа, да кажат, че ги пускат и после отново по 2 часа да се прибират по домовете си, за това ще е по-добре да се реши тази вечер, а не утре. Също така няма да е чесно да пуснат само определени райони, защото всички мръзнат на път за у-ще. Сутрин е ужасно времето -10 и -15 , а вечер също не е топло и пак става -10. Не във всички училища има пуснато отопление и е доста студено. Поне в моето училище се е стигало да отсъстват по 20 човека на ден. Убийствено е да се мръзне по спирките, защото пътищата не са изчистени добре и транспорта закъснява. За това ви умоляваме да се смилите над нас и да ни дадете още малко почивка в топлите ни домове ;]
uchenik

2013.02.10 | 23:39

4
mnogo pravilno trqbva ni vakanciq pone dokato preminat studovete az sam putuvashtt ii mnogo e losho patuvaneto e pod sqkvi kritiki prostoo....
kiko-blagoevgrad

2013.02.10 | 23:41

11
arse siga se jzlva narod skapan smo da pochiva i trauri zanae da pravi j se stegnete ama debelaci samo mrunkat j idete puknte ta stiga ste mrunkali
NoName :D

2013.02.10 | 23:41

10
В понеделник щяли да мислят...Няма никъкъв смисъл в понеделник! По-добре сега вечерта! И подкрепям 4 коментар :)

2013.02.10 | 23:41

9
Защо само в Силистра е удължена дървената?! Не мислите ли,че в цяла България усложията са тежки,особено като се има в предвид че трябва да пътуваме за околните градове (тези които не учат в родните си населени места).Обстановката е наистина ужана,но това не е само в Силистра!!!
Родител

2013.02.10 | 23:41

7
Хайде да не преувеличаваме. За мен беше абсурдно и недомислено да се обяви ваканция за цяла България, след като в София и големите градове няма чак такъв проблем да се стигне до училище или работа. За мен беше по-трудно да прехвърлям деца от моята работа до тази на мъжа ми, защото аз не мога да "се пусна" във ваканция просто ей така! Та моите деца изкараха повече време "в студа, навън" и по транспорти градски през безумната ваканция, отколкото ако бяха в класните си стаи. Категорично съм против удължаване - иначе ще ги връча на господинът Игнатов да го гледа през новите "почивни дни". Някои работим, за негова /и ваша/ изненада!
..................

2012.02.13 | 16:10

1
ti mai ne mislish s glavata si a xaxaxaxa
родителІ111

2013.02.10 | 23:39

6
Мисли ли някой за децата които пътуват. Миналата седмица си тръгнаха в неделя и си дойдоха в сряда. Сега пак да си тръгнат в неделя и евентуално да си дойдат в понеделник. Само, че това е излишно разкарване, студуване по рейсове и влакове и не на последно място харчене на пари.

2013.02.10 | 23:39

5
Еи аре пускайте ни ваканция да не се ядосам че ще го строша на 2 от бой тоя министар на образованието .

Добави коментар

Водещи новини