Министърът на икономиката ще съпредседателства междуправителствените комисии с Казахстан, Монголия и

  • 28 март 2018 13:28

  • 1132
  • 1
Министърът на икономиката ще съпредседателства междуправителствените комисии с Казахстан, Монголия и
© Булфото (архив)

С промяна в решение от 2017 г. правителството определи министъра на икономиката за председател на българската част в смесените междуправителствени комисии за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество с Казахстан, Монголия и Турция, съобщи пресслужбата на кабинета.

Досега съпредседатели на тези комисии от българска страна са били министърът на регионалното развитие и благоустройството, заместник-министър на земеделието, храните и горите и министърът на енергетиката.

Промяната е мотивирана с равнището на развитие на търговско-икономическите отношения с тези страни и анализ на потенциала им, а целта е приоритетите в работата на трите смесени комисии да бъдат фокусирани върху сферата на икономиката, промишлеността и инвестициите.

Междуправителствените комисии са създадени по силата на двустранни договорености за развитие на взаимното търговско, икономическо и научно-техническо сътрудничество. В рамките на сесиите им се обсъждат и приемат решения за развитие на отношенията в приоритетни за страните области и се решават открити въпроси и проблеми.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1132 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ се се сре !!!!!!!

2018.03.28 | 13:53

1
ТОЯ БОКЛУК ПРОСТ Е ОТ хатакларъ СПОРЕД ВАС ИМА ЛИ УМ ВЪВ КРАТУНАТА СИ

Добави коментар

Водещи новини