Валери Симеонов: България трябва да търси своя път за развитие не само на Запад, но и на Изток

  • 28 март 2018 11:11

  • 1690
  • 2
Валери Симеонов: България трябва да търси своя път за развитие не само на Запад, но и на Изток
© Булфото (архив)

България трябва да търси своя път за развитие не само на Запад, но и на Изток. Това каза вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по повод откриването на Българо-корейския бизнес форум.

„България държи да развива икономиката си, държи да заеме подобаващото си място, ако може да се върне на част от старите си позиции в икономическо отношение, така че връзките с източните държави, с източните развити икономики са от голямо значение“, добави той.

„С Корея имаме вече установени традиции, имаме едно много сериозно присъствие на автомобилното производство у нас, както и в редица други сектори. На този форум присъстват представители на едни от най-големите корейски фирми".

Форумът е организиран в резултат на договореностите, постигнати при посещението в България на министър-председателя на Република Корея през октомври м. г. и цели да засили икономическите връзки и сътрудничество между двете държави. Освен водещи представители на корейския бизнес, във форума ще вземат участие и представители на корейското Министерство на търговията, индустрията и енергетиката, както и на Корейската камара на търговията и индустрията.

Срещата ЕС - Турция във Варна е много добро постижение за българската външна политика и като цяло за страната ни. Това каза пред журналисти вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По думите на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 предстои той да се запознае с детайлите около срещата. "Там имаше разговори, свързани с енергетиката, за които нямам информация, трябва да събера такава и тогава ще мога да кажа", заяви вицепремиерът.

"Този форум беше едно много добро постижение за българската външна политика и като цяло за България като член на ЕС, като един посредник между Турция и ЕС. Това е повече от очевидно, никой не може да пренебрегне или омаловажи резултатите. Използвам случая, за да поздравя премиера за постижението, което успя да постигне", заяви вицепремиерът Симеонов. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 отклони въпросите, свързани с привикването на посланика ни в Русия Бойко Коцев в България от страна на премиера Бойко Борисов с думите, че подобни действия не са в неговия ресор. Вицепремиерът Симеонов беше на откриването на българо-корейски бизнес форум в столичен хотел.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.29 | 07:23

2
ВАЛЕРИ Е БОКЛУК НА Н-ТА СТЕПЕН..

2018.03.29 | 07:23

1
Няма по голям простак от Валерка не пада по долу от селянина от Банкя.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини