Къде са дъщерите на Цветанов - от детската до университета

  • 15 септември 2017 06:27

  • 22951
  • 12
Къде са дъщерите на Цветанов - от детската до университета
© Фейсбук/Цветан Цветанов

Хората сигурно си мислят, че най-голямото щастие за Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е да спечели часовник от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Което значи, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е спечелил поредните избори. Всъщност има нещо, което Цветанов обича повече - сутрин в леглото да дотича най-малката му дъщеря София. Тя се роди, докато баща ѝ беше вътрешен министър. Днес най-малката от трите момичета на Цецо и съпругата му Деси, е вече на 6 и посещава общинска детска градина в столицата, пише "24 часа".

Тя е на годините, на които средната дъщеря на Цветанов - Василена, беше, когато баща й стана министър на вътрешните работи и вицепремиер. Днес тя е вече 8-класничка, в държавно училище.

Най-голямата - Гергана, тази година ще е абсолвент в университет в Англия. Тя завършва международни отношения и мечтата й е да се занимава с дипломация.

Цветанов често публично благодари на жена си Десислава. “Тя е невероятна съпруга и изключително грижовна майка, която се старае дъщерите ни да не чувстват честите отсъствия на баща си”, признава с респект Цветанов.

Двамата с жена му са избрали български имена на децата си. Василена е кръстена във Велико Търново, където баща ѝ за пореден път води листата на ГЕРБ. Местните хора са свикнали на всеки празник на града да виждат Цветанов със семейството си. Най-малката дъщеря е кръстена в столичния храм “Св. София”, понеже носи името на светицата - майка на Вяра, Надежда и Любов.

Децата за него са най-важното. Той е духовен баща на Никол - дъщерята на кумците му Тихомир и Антония Нинови. Запознава се с мъжа, който води един от спасителните екипи, гасили пожари при пожарите в Русия през 2010 г. След това го вижда и в наводненото с. Бисер. С Цветанов е и тогавашният еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. И двамата полу на шега му предлагат да му кумуват, като се ожени. А после стават и кръстници на детето на Нинови.

Едно момченце от село, недалеч от Полски Тръмбеш, носи името Цветан. Майката решава, че това е най-естественият начин да благодари на бившия министър, който заедно с колеги депутати от ГЕРБ събират помежду си средства за инвитро процедура през 2014 г. Опитът е успешен и Олга Николова след 11 мъчителни години на надежда, сбъдва най-голямата си мечта. Още преди да го роди, бременната Олга отива при Цветанов и му казва: “Тук е най-малкият Цветан.”

Не само заради тази история отпреди 3 години, в която няма и капка политика, акцент на ГЕРБ в кампанията за парламентарните избори са инвитро процедурите. В няколко града заместникът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се среща с родители, които мечтаят за дете и с деца, които са се родили след инвитро. Цветанов от години има каузата да помага на такива семействата. Следващата цел е държавата да финансира инвитро процедурите, без да поставя таван върху броя опити.

Това е реалната политика за справяне с демографската криза, а не приказките на Нинова, че ще направи България 8 милиона, убеден е Цветанов.

Всъщност едно от най-добрите му качества като политик е, че не се изкуши да се доказва като мъж извън вкъщи.

Напротив - тича при семейството си в момента, в който се освободи от партийни и държавни дела.

Със сигурност Деси, Гергана, Василена и София са в основата на неговата сила. А опитът му да общува с жените в къщи, го научи вероятно и на умението да търси разбирателство и с най-яростните си критици в Народното събрание.

Политическите му опоненти признават, че ако нещо трябва да мине в парламента, то неизменно опира до човека, който прави мнозинства.

43-ото Народно събрание събра рекордните 184 гласа за промяна в конституцията и така се стигна до дългоочакваното разделение на Висшия съдебен съвет на прокурорска и на съдийска колегия. 3-4 месеца по-рано същото се случи и с избора на главен съдебен инспектор - процедура, блокирана в парламента от години.

Това са само част от видимите успехи на Цветанов. В интерес на истината, когато е отдаден на кауза, него почти никой не го вижда. Прави поредица от съгласувания - индивидуални или групови, както му подсказва интуицията.

Само Цветанов успяваше да успокоява най-емоционалния сред управляващите - Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше и човекът, който не се отказа до последно да опитва да продължи живота на 43-ото НС.

Когато стана зам.-кмет на София, а година по-късно - и първият председател на партия ГЕРБ, Цветанов бе доста емоционален. В общината всички, без Борисов, ги беше страх от него. Когато срещаше политически противник в тв студиа или в друга обстановка, бе рязък. После стана най-успешният вътрешен министър. Доказателството - и до днес го канят на всички най-престижни световни форуми по сигурността.

Понеже в МВР беше в стихията си, образът му в публичното пространство бе атрофиран по оруелски - че едва ли не знае за всекиго по нещо. Цветанов не се засегна, а мина крачка назад. И заговори в друг стил - умиротворен (да, умиротворен!), дипломатичен и конструктивен.

В мандата на 43-ото НС нямаше важни национални решения, в които водеща роля да не играеше лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. Той продължава да е с протегната ръка и сега, по време на кампанията, когато във всяко населено място говори за единодействие на управляващи и опозиция по важните за страната приоритети. И за чуваемост.

Ако Костов и царят си имаха Цецо, сигурно СДС и НДСВ щяха да са си на власт още. Че Цветанов е двигателят на партията, е признавал и лидерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - единственият човек, към когото той продължава да се обръща на “вие”.

Цветанов дирижира армия от 100 000 души - приблизително толкова са членовете на ГЕРБ. Познава ги поименно, обикаля си ги редовно и ги следи повече от зорко. И истински се ядосва, когато активистите на партията не са сред хората. “Този офис не е да пиете кафе. Излезте, говорете с хората”, съветва с тон, изключващ в зародиш дори мисъл за каквото и да било противопоставяне. Интересното е, че дори да е в Америка, Цецо знае буквално какво става във всеки клуб на ГЕРБ.

Което се дължи на факта, че между всеки два национални избора Цветанов е обиколил всички структури по 3-4 пъти. Някои може да се подвеждат, че докато Цецо се шегува с тях, вече са го спечелили завинаги. И че едва ли не може да го заблудят само с мили очи и нагаждане. Истината е, че много добре знае кой каква работа върши. И съответно тези, които не вършат много, биват заменяни с по-старателни.

“Не трябва да има опиянение - изборите бяха спечелени с много труд и всеотдайност”, признава Цветанов след последните кметски избори.

Ставане в 5 или 6 ч, 10 километра крос, след това - обиколки и предизборни срещи, които може да продължат и до 22 ч. Това за Цветанов не е извънреден, а редови ден от кампанията. При това характерно за него е не просто да отбива номера и да маркира внимание, а наистина да слуша, като му говорят хората. Например: казва му една жена в Гоце Делчев, че синът ѝ има еди-какъв си проблем, Цветанов звъни, докато си говори с нея, на когото трябва, и още преди да е приключил разговорът му с нея, на Цветанов му връщат обаждане, че вече всичко е наред.

В това е тайната на всеки спечелен вот - изслушване на човек по човек. И после реално действие. Което обаче не спира, понеже Цветанов се готви за всеки вот от вечерта, в която е приключил последният. Още след изборната нощ, Цецо съпоставя гласове, проценти и съотношения с политически опоненти, прави изводи, включително и персонални, и още преди да е съмнало, има стратегия за следващите избори. Независимо кога са и какви са.

Цветанов е вероятно един от най-често канените български политици в чужбина, независимо дали е в изпълнителната или законодателната власт. 4 години след като вече не е министър на вътрешните работи колегите му от ФБР, “Сикрет сървис” и всички останали служби по света го търсят за срещи.

От години е сред световните лидери, които президентът на САЩ кани на молитвената закуска всеки първи четвъртък на февруари.

Това обаче, което го прави истински силен, са Деси и трите им момичета. За политиците бракът е твърде рисковано начинание, а за него е начин да остане реалист в политиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
22951 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
До Професор

2017.09.29 | 10:22

12
+++++++++++++
до професор

2017.09.17 | 01:02

11
- - - - - - - - - М И Н У С И
До Професор

2017.09.17 | 01:01

10
++++++

2017.09.17 | 01:01

9
toq i3rod trqbva da se sramuva
Lyubo Angelov бивш член на ПП АТАКА - Бургас

2017.09.17 | 01:01

8
Благодаря на Цветанов че хвана и тикна в затвора Пешо Сумиста точно когато го гласяха за младежкото БСП! :)))
Profesor

2017.09.17 | 01:00

5
Отвратително е, че ни занимавате със семействата на хора, от които целия народ са срамува!

2017.09.17 | 01:01

7
Защо? Защото точно той вкара един куп престъпници цв затвора, за това!
един от народа

2017.09.17 | 01:01

6
Никой няма право да говори от името на целият народ, а това, че ти го правиш говори много за това какво същество си! У лево!

2017.09.17 | 01:00

4
Vanga e kazala: Shte doyde vreme, kogato s umilenie shte se pishe za balgarskite pederasti, lesbiyki i banditi! Chestito, zatova ide rech!
Blue

2017.09.17 | 01:00

3
Cvetanov,Cvetanov a Shengen I Eurozone Koga???
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ

2017.09.17 | 00:59

2
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......
01

2017.09.15 | 22:02

1
цецо - Варненския герб лиже и маже - тим и руската маф.я и хидрострий управляват общината

Добави коментар

Водещи новини