Ученичка от Свищов спечели златен медал и златна купа на международното състезание по математика

  • 04 юли 2017 15:40

  • 8560
  • 0
Ученичка от Свищов спечели златен медал и златна купа на международното състезание по математика
© pixabay.com

Ученичка от Свищов е спечелила златен медал и златна купа на финала на международното състезание "Математика без граници", съобщиха от пресцентъра на община Свищов.

Състезанието се е състояло в Несебър, от 1 до 3 юли, а деветокласничката Любомира Димитрова от СУ "Николай Катранов" е била най-малкият участник в надпреварата във възрастовата група 9-ти-12-ти клас. В състезанието са участвали над 1200 математици от 13 държави. Възпитаничката на свищовското училище е спечелила сребърен медал и в отборната надпревара, състезавайки се в смесен тим с участник от Русия.

Като победител в своята възрастова категория, тя е получила и голямата награда - златна купа, която се връчва на състезателя, спечелил най-много точки от всички кръгове на състезанието. Класирането се извършва въз основа на сбора от двата най-добри резултата от предварителните кръгове и удвоения резултат от финала. Организаторите и журито са отбелязали, че момичето е единственият участник в надпреварата, който не е възпитаник на математическа гимназия, уточниха от общината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини