Даниел Вълчев: Програма "Образование" не е добре измислена

През последните дни се е получило едно писмо в МОН с предварителен одит по програма "Образование". Това се прави, защото програмата е нова и ЕК иска да знае дали има достатъчно надеждни системи за контрол. Направени са два типа неблагоприятни за страната ни констатации. Това каза бившият министър на образованието Данил Вълчев в ефира на БТВ.

„Едната критика е по т.нар. пари за ромски деца през лятото, г-жа Кунева спря програмата и я даде на прокуратурата. Втория тип констатация, че МОН не е изградил достатъчно добра система, а чиновник я е ръководил. Тази програма не е добре измислена. По нея се дават пари, за да се правят извънкласни дейности и да се помогне на изоставащи деца. Възниква въпросът кой трябва да разходва тези пари. Според мен най-правилно е това да направи МОН. От самото начало програмата се управлява лошо. Самият служебен министър е работил по нея. Защо трябва парите да се дадат на няколко неправителствени организации, които да ги откраднат?“, обяви Даниел Вълчев.

Той не спести и критиките си към служебния кабинет. „За пръв път виждам няколко служебни министри да правят дълбоки преобразувания в секторите, които управляват. Човек трябва да гледа напред до перспективата, която му е дадена, а не да прави неща, които не са му работа. Това е много лошо, което се прави. Ние ставаме за смях не само тук, но и навън“, предупреди политикът от РБ.

На въпрос дали Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, от "Глас народен" ще бъде водач на листа на РБ на мястото на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Вълчев не отрече. Той уточни, че се работи за широка коалиция.
 

Коментари

 1. 2017.02.16 | 08:28
  Дясната цица на другарката Пръмова -Кунева е тоя малоумник ХА ХА ХА !!!!!!!!
  1. 2017.02.16 | 08:28
   КО речи.Смукал от дясната цица на кукувицата. Бря да е само той.
 2. 2017.02.16 | 08:28
  А аз като бях министър оправих всичко!Мазно и долно същество, ламтящо за власт.Пак излезохте от помийните ями!
 3. 2017.02.16 | 08:27
  Това джудже долно е голям мушмул и цървул. Поредният номад в българската политика като своите съпартийци Куневица Тр.Трайков и сие.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет