Уволниха учител, шамаросвал ученици

  • 23 декември 2011 06:28

  • 2004
  • 4
Уволниха учител, шамаросвал ученици
©

Преподавател от Професионалната гимназия по механика и електротехника в Пазарджик, който бе уличен от ученици, че ги е шамаросвал, е уволнен дисциплинарно от учебното заведение.

Срещу невъздържания учител в местния Регионален инспекторат по образование бяха подадени 4 жалби, предимно на възпитаници от IX клас, на които побойникът е водил часовете по информационни технологии. По-малките ученици се оплакваха от просветника, че освен че им раздавал шамари без причина, ги обиждал и подлагал на психически тормоз. Според гимназистите той се обръщал към тях с обидните думи ”селяни”, „тъпаци”, „глупаци”, на други викал ”палячо”, трети удрял зад врата, че закъснявали за час.

Системно тормозени били най-вече тийнейджърите, които не били от града и живеели по квартири и на общежитие. Някои от тях до такава степен се стресирали от честите обидни квалификации и плесници, че не искали да влизат в неговите часове. Имаше и родители, които се заканваха  да преместят отрочетата си в друго училище. За да установи каква е истината, директорката на бившия механотехникум Мариана Китина бе назначила вътрешна проверка, а от местната централа на КТ ”Подкрепа” защитиха агресивния учител, който е техен синдикален лидер в гимназията.

Самият уволнен пък се ожали, че е станал неудобен на училищното ръководство, тъй като бил повдигнал въпроса за нарушения и злоупотреби в школото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2004 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
възпитателя

2012.02.26 | 13:25

4
Само бой ще оправи тази разпусната паплач.Браво на учителя,но без работа е трудно да се живее.Необходима ежелязна дисциплина в училищата.Анархията е навсякъде!

2012.02.22 | 03:05

3
пънк...нихилизъм...анархия...изкукали даскали...разглезени хлапетии...не е ли забавно,понякога ми липсва училището
мария

2012.02.22 | 01:31

2
Само който не работи сега в училище може да упреква учителя.Знаете ли какви сега учениците,как обиждат учителите и буквално се гаврят с тях,а после имат претенции за права.Ти го молиш да слуша,унижаваш се докрайност,а родителите им изобщо не вземат под внимание,ако ги извикаш в училище.Имам година до пенсия и едва издържам,след 40 години стаж само като учител.Сегашните ученици нямат нищо общо и с най-буйните ученици от преди десетина години.За злоупотребите и в нашето училище ги има,защото директорката е гербаджийка и от РИО Бургас я защитават,пък тя нито стои на работа,нито разбира нещо.Не съм очаквала ,че може да има такива прости и тъпи млади хора.За да подадат жалби учениците,имат наверно намеса и от някои от колеги .учителските колективе ще се самоизядат.В министерството просто са далеч от истината за сегашната обстановка в училище.Колкото повече политика се вкарва в образованието,толкова то по назад отива.

2012.02.21 | 22:49

1
тя директорката ,може да уволни и министъра с такъв бюджет 600 ученика с 1700лв. издръжка прави милионен бюджета на училището

Добави коментар

Водещи новини