16 - годишен счупи челюстта на ученик

  • 01 декември 2011 13:57

  • 1936
  • 2
16 - годишен счупи челюстта на ученик
©

16-годишен видински ученик нанесе побой на две момчета, тормозили по-малкото му братче. Раздавайки юмручна справедливост Кристиян Н. пукнал кост на носа на свой връстник, а друго 17-годишно момче е с фрактура на долната челюст.

Непълнолетният побойник е задържан за 24 часа, а малкият му брат (13 г.) е поставен под полицейска закрила, съобщи "Труд".

Разправията, ескалирала до жестоката саморазправа, се разиграла в сряда. Първа за случая сигнализирала майката на 16-годишен ученик от Професионалната гимназия "Михалаки Георгиев". Жената подала жалба в полицията, че към 13,30 ч. синът й е бил пребит на метри от двора на училище "Любен Каравелов". Лекарският преглед установил, че от ударите момчето има пукната кост на носа.

Вдигналите се на крак полицаи за отрицателно време задържали автора на побоя Кристиян. Разследването установило, че той е пребил и друго момче - 17-годишен ученик, възпитаник също на "Михалаки Георгиев". От побоя момчето е с фрактура на челюстта.

Пред полицаите Кристиян обяснил, че скочил на бой, за да защити 13-годишното си братче. Детето се оплакало на батко си, че имал скандал с двамата по-големи ученици, които го закачали и нагрубявали.

Пред "Труд" Веселка Антова - директорка на Професионална гимназия "Васил Левски", където учи Кристиян, обясни, че разбрала за случая от Детска педагодическа стая.

"Информирах колегите си преподаватели и всички сме безкрайно учудени от поведението на нашия ученик", заяви Антова. Тя поясни, че Кристиян от т. г. е в гимназията и се изявявал като добър и старателен ученик. Момчето имало само едно наказание за 5 неизвинени отсъствия и до момента не е проявявало агресия.

Директорката допълни, че родителите на момчето са стресирани от случилото се и засега не е провеждан разговор с тях. В момента от училището подготвят характеристика на Кристиян, каквато е изискана от полицейските органи.

Запознати със случая поясниха, че най-вероятно последствията за ученикът-побойник ще са тежки, заради сериозните наранявания на двете пострадали момчета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hussnd

2011.12.16 | 16:26

2
Бих постъпил по абсолютно същия начин.

2011.12.16 | 16:26

1
Ако наистина е защитил бртчето си значи е постьпил правилно.Аз мисля че няма случайни неща,може би са си заслужили боя

Добави коментар

Водещи новини