Търсят български преподаватели за Одеса и Неапол

  • 19 август 2016 09:32

  • 7915
  • 0
Търсят български преподаватели за Одеса и Неапол
© Getty Images/Guliver

Университети в украйнския град Одеса и в италиянски Непол се нуждаят от преподаватели за новата учебна година. Това стана ясно от обявен конкурс на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН), показа проверка на Novini.bg. Желаещите могат да подават документи до 23 август.

Конкурсът е за Одески университет „И. И. Мечников“ и Държавен университет „Ориентале“.

Основно изискване към учителите е да са завършили българска или славянска филология и да имат най-малко три години преподавателски стаж. Необходимо е да притежават образователна и научна степен „доктор“ или образователно- квалификационна степен „магистър“, обучаващ се като докторант във висше училище или в институт от системата на БАН. Задължително е и владеенето на чуждия език на държавата, за която кандидатстват. Бъдещите преподаватели трябва да имат познания по история на българската литература от миналото до съвременността.

Очаква се лекторът да може да преподава по следните дисциплини: „Културно-исторически епохи в историята на българската литература“; „Черти на българската словесност“; „Методика на преподаване на български език“. Всички одобрени кандидати ще бъдат поканени за събеседване. Повезе информация за кандидатстването може да бъде открита интернет страницата на МОН – www.mon.bg.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини