Матурите след 12-и клас в нов формат от септември

  • 02 юни 2016 19:07

  • 1973
  • 0
Матурите след 12-и клас в нов формат от септември
© Булфото

Министърът на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 съобщи, че матурите след 12-и клас ще бъдат в нов формат от септември. Те ще се провеждат на модули.

"От следващата изпитна сесия форматът на изпита ще бъде различен, съответстващ на времето, в което живеем. Много по-различно от модулите, които се предлагат в момента и от невъзможността да се предотврати свободното напускане на изпитните зали по всяко време на изпита. Това е едно от нещата, които дават възможност за преписване", посочи тя пред Дарик.

Министър Кунева заяви, че много внимателно са събирали и анализирали информацията, за да се вземе най-правилното решение. "През септември ще имаме различен формат на провеждането, вече на базата на натрупания опит. Един от начините е чрез невъзможност ученикът да излиза, докато не приключи съответният модул и след това да се върне към него", каза тя. Затова според министъра модулите са едно добро решение за матурите. "Това ни казват всички учители, специалисти и хора, които се занимават от години с провеждане на изпитите", уточни Кунева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини