Кунева отчете резултатите по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж"

  • 02 юни 2016 12:37

  • 1376
  • 1
Кунева отчете резултатите по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж"
© Булфото

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отчете резултатите за последните дейности по Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. пред днешното заседание на Комитета за наблюдение, съобщи пресцентърът на МОН.

Изминалите месеци бяха време на усилена дейност, чиито резултати днес са пред вас, е подчертала министър Кунева. Тя е посочила че е имало заседания на подкомитета за научни изследвания и технологично развитие, на тематичната работна група "Висше образование" и на тематичната работна група "Социално приобщаване чрез образование", а тематичната работна група "Предучилищно и училищно образование" е имала две заседания. На тези заседания са били обсъдени предложените от Управляващия орган критерии за избор на осем нови операции, насоки за кандидатстване и методологии за оценяване на проектни предложения.

В периода март-май 2016 г. Управляващият орган е организирал писмена процедура за вземане на решения за промени в критериите за избор на две операции: "Квалификация на педагогическите специалисти - Фаза 1" и "Подкрепа на уязвими групи за достъп до висше образование - Фаза 1". През изминалите месеци са започнали и две процедури за подбор на проекти с два крайни срока за кандидатстване и шест процедури за директно предоставяне, а до края на годината предстои да започнат още пет процедури за подбор на проекти и три процедури за директно предоставяне.

Предложени за одобрение са и нови осем критерии за подбор на операции в сферата на висшето образование и на професионалното образование.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коко

2016.06.04 | 20:56

1
Комитети,подкомитети , процедури 2, 3, 6....... и накрая купуване на диплома......и не-подготвен човек.НИЩО НЕ ПРАВИТЕ В МОН.

Добави коментар

Водещи новини