Родители от 48-мо ОУ: Училището се руши, 30 години чакаме физкултурен салон

  • 30 март 2016 07:43

  • 1981
  • 1
Родители от 48-мо ОУ: Училището се руши, 30 години чакаме физкултурен салон
©

30 години вече чакаме физкултурен салон. При дъждове се наводнява столовата. Сградата се руши и се застрашават не само децата, но и учителите. Подаваме сигнали всяка година, последните две години дори има такива и до г-жа Фандъкова. Сградата е паметник на културата, но и оградата й се руши. 30 години чакаме одобрение и обещание, че ще имаме салон по физкултура. Това заяви в ефира на БТВ Пепи Илчева, родител на ученик в столичното 48-мо ОУ, което се руши.

Според други родители самите те са събирали пари за освежаване на стаите. „Борим се със затлъстяването при децата, а те нямат нормален физкултурен салон, където да спортуват. Време е институциите да се вземат в ръце и да си свършат работата“, категорични са недоволните родители.

Даниела Костова, директор на 48-мо училище, заяви че нищо не могат да направят за фасадата и за външната страна. „Заделяли сме колкото може средства от делегирания бюджет, за да ремонтираме вътре сградата. Има подменени тръби, а и покривът е ремонтиран частично. 14 000 лева бяха отпуснати от Столична община, когато беше голямата градушка, направихме частичен ремонт на покрива“, заяви още Костова и добави, че поискат още толкова средства от общината.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, заяви, че е много добре запозната със случая и имат пълна готовност за изграждането на физкултурния салон. „Докладът за финансиране е внесен и ще се разгледа“, каза още тя. По думите й се ремонтират постоянно старите училища.

Последвайте канала на

Калина Христова
1981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.04.02 | 08:28

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини