Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов няма да става филиал на друго висше училище

  • 13 януари 2016 12:57

  • 1764
  • 0
Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов няма да става филиал на друго висше училище
©

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" няма да става филиал на друго висше училище, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. Това е станало ясно по време на среща между временно изпълняващата длъжността ректор проф. Марияна Божинова и министъра на образованието проф.Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент и неговия екип.

По думите на проф.Божинова на срещата са били обсъдени конкретни стъпки за организирането и по-скорошното провеждане на избори в Стопанска академия.  По време на разговорите е било коментирано и разпространеното в медийното пространство изказване на министър Танев, че Стопанска академия няма да получава субсидия, ако няма ръководство и Свищовското висше училище временно може да стане филиал на Русенския университет, допълва БТА.

Проф. Божинова е пояснила, че думите на министъра са извадени от контекста. Те са казани по-скоро в шеговита форма, но с цел да подействат психологически върху академичната общност за да се консолидира около провеждането на избори за нов ректор и ръководни органи, се уточнява в съобщението. Служебният ректор е получил уверение от просветния министър за това, че държавната субсидия на Стопанска академия няма да бъде спряна.

Последвайте канала на

1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини