Реформата на министър Танев вече е в ход

  • 07 декември 2015 21:08

  • 2402
  • 2
Реформата на министър Танев вече е в ход
© Булфото

Новите учебни планове, които разбуниха духовете преди месец, вече са факт. Реформата в образованието обаче е одобрена в първоначалния си вариант, който предизвика ожесточени родителски и учителски страсти. Текстовете са разписани от образователния министър Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. Те предвиждат намаляване на задължителните часове по първия чужд език в езиковите гимназии, съобщава БТВ.

От четири те стават два седмично и така в 10, 11, 12 клас часовете по първия и втория език се изравняват. Падат задължителните часове по история, география, биология, физика и химия в 11 и 12 клас. За сметка на това учениците могат да изберат повече часове по български, математика, чужд език.

Новите учебни планове предвиждат и удължаване на учебната година в първи, четвърти и седми клас. Първокласниците ще учат със седмица повече, четвъртокласниците и седмокласниците - с две.

Синдикатите не одобряват промените. Според тях отпадането на задължителните часове по природни науки може да направи децата по-неграмотни. Експертите посочват и още подводни камъни - дефицитът на определен вид учители в малките населени места.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.28 | 20:43

2
smurt za toq pedal
st

2015.12.28 | 20:43

1
По-голям идиот от този скоро не е имало!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини