Часовете по физическо няма да се намаляват (видео)

  • 11 ноември 2015 12:24

  • 1851
  • 3
Часовете по физическо няма да се намаляват (видео)
© Getty Images/Guliver

Часовете по физическо възпитание и спорт в училище остават толкова, колкото са сега. За това са си стиснали ръцете спортният и образователният министър, информира Нова телевизия

Във вторник просветният министър Тодор Танев обяви, че физическото се намалява с 52 часа от първи до 12-и клас като част от реформата в сектора. В сряда обаче след заседанието на кабинета предложението беше оттеглено, за да не се "разбутва образованието в кратки срокове".

Десислава Станева
1851 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
луднал от образователните "реформи"

2015.11.11 | 18:20

3
Тези в МОН да не са се превърнали във Министерство на храните – направо са станали като фурнаджийски лопати. Днес – ще увеличаваме учебната година, утре – няма да се увеличава; днес – ще намаляваме лятната ваканция, утре – няма; днес – ще намаляваме часовете по физическо, утре го отменяме. Ха разберете се най-после какво ще правите!!! Старите хора са казали " Седем пъти мери, един път режи". Първо обмислете нещата и тогава говорете, че станахте за смях.

2015.11.11 | 13:56

2
Интернатите а Англия,отдават басейни и спортни площадки за спорт на ЖЕЛАЕЩИ граждани срещу заплащане (когато няма учебник занятия).Това подобрява бюджета на училища.

2015.11.11 | 13:51

1
Ако искаме умни и здрави деца,трябва да им създадем условия и стимули за спорт.Училищата в Германия имат спортни зали и съоръжения,които се отдават под наем в извънучебно време.

Добави коментар

Водещи новини