Младежите между 16 и 18 г. ще имат право да работят след 22.00 ч.

  • 19 ноември 2015 17:29

  • 1850
  • 1
Младежите между 16 и 18 г. ще имат право да работят след 22.00 ч.
© Булфото

Младежите между 16 и 18 години ще имат право да работят след 22.00 часа, след промяна в закона от август догодина. Новината съобщи министърът на образованието и науката Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент по време на дискусия "Да! На българската икономика. Кадрите - проблем номер 1 за туристическата индустрия", която се състоя в Бургас.

Досега младежите имаха право да работят до 20.00 часа. Целта не е да експлоатираме детския труд, а да дадем възможност за реално дуално обучение, каза Танев, цитиран от БТА.

Танев информира, че в Бургас ще бъде създаден интегрален колеж по туризъм. Четири дни в седмицата колежаните ще имат практика във фирми. Бизнесът ще "казва" колко кадри и в какви туристически специалности са му необходими. С бизнеса ще се работи и за разработването на учебните планове на новия интегрален колеж по туризъм.

Домакин на форума бе кметът Димитър Николов. Той каза, че българската образователна система трябва да се адаптира към по-различен метод на образование, за да могат да се създадат по-подготвени хора в бизнеса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.06 | 18:26

1
А бе тоя Тодор Танев, кой го държи на този пост? Едно време за учениците имаше вечерен час, нямаше наркотици, треви, алкохол. Какво ще рече, да работят след 22часа? Тоя въобще нормален ли е да праща децата ни нощна смяна на работа? Бойко влезни си в ролята и озапти такива ненормалници.

Добави коментар

Водещи новини