Храната в детските градини – само по утвърден стандарт

  • 04 ноември 2015 21:07

  • 1402
  • 0
Храната в детските градини – само по утвърден стандарт
© Булфото

Новите изисквания към храната в детските градини и училища изненадаха директори. Според новите правила в менюто за децата вече трябва да е само от продукти по утвърдени стандарти, съобщи БТВ.

От днес в детските градини киселото мляко, сиренето и кашкавалът трябва да са произведени по Българския държавен стандарт. Месото, брашното и хлябът също трябва да са по утвърдени критерии.

„Категорично забраняваме на територията на училищата и детските заведения да се предлагат така наречените екструдирани храни, храни, които съдържат хидрогенирани мазнини и храни с неодобрена преработка”, съобщи Лора Пастухова от Министерството на земеделието и храните. 

„Това би оскъпило бюджетите, защото всяка храна, която е по стандарт, която е без оцветители, ароматизатори, антиоксиданти, и без всички Е-та, които съдържа, е по-скъпа”, коментира Даниела Стефановска, касиер-домакин в детската градина. Промените вече са в сила, но има гратисен период от една година. Изискванията важат и за всички организирани детски или училищни лагери.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини