Ето верните отговори на матурата по български за 4 клас

  • 07 май 2015 14:46

  • 16140
  • 1
Ето верните отговори на матурата по български за 4 клас
©

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори на задачите от матурата по български език и литература за четвъртокласници.

Това е първият изпит от националното външно оценяване за четвъртокласниците. Утре е тестът по математика, а на 12 и 13 май – съответно по „Човекът и обществото” и „Човекът и природата”.

Изпитването по всеки от отделните предмети е писмено и се провежда чрез решаване на тест в рамките на един учебен час. Тестът по български език и литература включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Тестовете по математика, човекът и обществото и човекът и природата съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един верен, и три задачи от отворен тип.

За всеки от учебните предмети изпитването се провежда от 10 часа. Материалите, както и съответните пароли за разсекретяването им, се получават по електронен път до 30 минути преди началото на всяко изпитване и се разсекретяват от директора на училището, който ги предава за размножаване на училищната комисия.

Оценките от тези изпити не се вписват в дневника, като учителят може да прецени дали да ги има предвид при оформяне на годишната оценка на ученика. Основната цел на "малките матури" е да се сравнят постиженията на децата в цялата страна и резултатите са по-скоро коректив за самите преподаватели.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
deniz

2016.05.12 | 20:00

1
otgovorite kade se namirat

Добави коментар

Водещи новини