Сградата на столичното 13-то училище става филиал на НГДЕК

  • 09 март 2015 21:49

  • 1488
  • 0
Сградата на столичното 13-то училище става филиал на НГДЕК
©

Учебният процес в ремонтираната училищна сграда на Класическата гимназия на столичната ул. „Баба” 16 в „Модерно предградие” вече протича нормално. Това стана ясно след среща на министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и ръководството на гимназията в присъствието на представителна група преподаватели от НГДЕК.

Директорът на гимназията Мариела Папазова няма да подава оставка, посочват от министерството на културата. Тя няма да приеме и подадените в края на миналата седмица оставки на 37 учители от гимназията.

На срещата е обсъден и проблемът в нарушения микроклимат в учителския колектив на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ” и проблемите в отношенията с част от родителите, съобщават от културното ведомство.

На срещата с министър Рашидов и ръководството е решено още в сградата на 13-то училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” да се провеждат занимания на ученици от горните класове на Класическата гимназия, училището да има прием и от 5-ти клас, а не както досега - от 8 клас.

Тема на дискусията са били и синдикалните спорове в колектива, като е посочено те да се решават в рамките на колективния трудов договор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини