"Класна стая на бъдещето"

  • 11 октомври 2011 19:10

  • 3214
  • 2
"Класна стая на бъдещето"
© Интернет

До края на годината 30 български училища ще се сдобият с "класна стая на бъдещето".

Това е всъщност компютърен кабинет с лаптопи за децата и разработени електронни уроци. Интересното и различното е, че този кабинет на бъдещето може да се пренася от стая в стая. Днес проектът беше представен на изложение за най-новите постижения в сферата на образованието, съобщи БНТ.

Първото, което искали да постигнат създателите на проекта "класна стая на бъдещето", било учебният процес да стане интересен за съвременните деца. Затова измислили занимателни електронни уроци за целия начален курс.

Като този по география например,в който върху земното кълбо са нанасят континентите. Чрез специален софтуер учителят вижда на своя компютър това, което правят децата. То се появява и на интерактивната дъска, обяснява мениджърът на "класната стая" Александър Ангелов.

За клас от 30 деца са предвиждат 15 таблета "клас мейт пи си".
Всичко това може да се пренася от стая в стая, а целият проект струва 15 хиляди лева. Министерството не предвижда да го закупува, но училищата могат да направят това с пари от делегираните си бюджети. Те могат да купят и само части от продукта.

Например, ако имат стационарни компютри могат да вземат само учебното съдържание. Но таблетите са си таблети, казва мениджърът и безстрашно демонстрира предимствата им.

Последвайте канала на

3214 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Паисий

2014.09.12 | 07:43

2
А след три години лаптопите ще дадат фира и ще са морално остарели. Какво бъдеще, какви пет лева?! Ама някой ще се нагушка с пари!
КОНСТАНТИНА КОЦЕВА

2013.01.16 | 17:45

1
ТОВА КОГАТО СТАНЕ ЩЕ ЦЪФНАТ ЦВЕТЯТА ПОСРЕД ЗИМА

Добави коментар

Водещи новини