Русенски ученици протестират срещу строги правила

  • 06 октомври 2011 12:15

  • 929
  • 0
Русенски ученици протестират срещу строги правила
©

Децата в Русенска гимназия протестират срещу строгите правила, наложени от ръководството на учебното заведение, предаде бТВ. Врата се заключва и учениците не могат да излязат навън през междучасията, униформите са задължителни, а обеци и високи токчета са забранени.

Децата разказаха за случай, когато момиче по гуменки било накарано да се събуе и да влезе босо в училище. Те също се жалваха, че не било позволено да се внася храна в сградата на школото.

По думите на директорката на гимназията, протестите са на само на големите ученици, които преувеличават. Тя коментира случая с босото момиче - то не било по гуменки, а на високи токчета и само предпочело да се събуе. Директорката обясни забраната за внасяне на храна с думите, че не е редно да се яде на чиновете и в стаите, а навън.

От Инспектората по образование в Русе съобщиха, че не са получавали сигнали за нередности, но се ангажираха да направят проверка най-малкото заради заключените врати, което не е редно. В случай на възникване на пожар това ще попречи на евакуацията на учениците.

Последвайте канала на

929 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини