Клисарова отстоява въвеждането на един учебник за всеки предмет

  • 08 юли 2014 15:25

  • 1580
  • 2
Клисарова отстоява въвеждането на един учебник за всеки предмет
© Булфото

Министърът на образованието и науката Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна ще отстоява идеята си за въвеждането на един учебник за всеки предмет в началния и в прогимназиалния курс.

Това заяви самата тя при посещение в Сопот.

Министър Клисарова е предложила промени в наредбата, според която сега всеки учител избира между три учебника на различни издателства.

На предстоящите си срещи с издателите министър Клисарова ще се опита да ги убеди да бъде въведен по един учебник за предмет, каза тя. Ще се коментира съдържанието на учебниците. Целта е да се получи качествено съдържание, а не голям брой учебници по един предмет, отбеляза министър Клисарова.

Тя изрази увереност, че ако не от този, то от следващия парламент ще бъдат приети законовите изменения за професионалното образование. Поправките са в напреднала фаза и са между първо и второ четене, уточни министърът.

По думите й 29 представители на частния сектор вече са заявили готовност да финансират професионалното образование. Това е една добра възможност и трябва да се възползваме от нея, каза министър Клисарова.

В Сопот тя участва в церемонията по награждаването на участниците в Националния ученически конкурс за есе, рисунка и фотография, организиран от къщата-музей "Иван Вазов".

Надпреварата е част от Вазовите празници - посветени на делото, живота и творчеството на Иван Вазов, както и на 120-годишнината от публикуването на романа "Под игото" като самостоятелно издание.

В конкурса за есе бяха отличени работите на деветокласничката Димитрия Танева от с. Мененкьово, община Белово, и Виктория Панова от Русе, също в девети клас.

Впечатлена от творбите на двете момичета, министър Клисарова призова да ги изпратят на днешните политици, за да може идеите им да бъдат чути.

Последвайте канала на

1580 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tiptoe

2014.07.17 | 06:54

2
Издателите ли ръководят МОН или министърката? "Нема такава държава!!!"
Станимир

2014.07.17 | 06:54

1
Един учебник щял да гарантира качеството?!?! Ама че комунистическа тъпотия. По-тъпа и невежа министърка нема !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини