Клисарова: Надявам се да няма стачка на учители

  • 31 юли 2013 08:13

  • 2138
  • 2
Клисарова: Надявам се да няма стачка на учители
©

Имахме среща с представител на синдиката, за да се обсъдят промените в образованието и финансирането. Разходите не бива да зависят от брой ученици, а самото училище ще може да използва тези средства за свои спешни разходи.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна. По думите й външно оценяване ще определя кои ученици и училища са добри, каза министърът.

Определяне на работната заплата е друг важен момент и как тя е свързана с качеството на преподаване на даден преподавател. В новият закон ще се включат и така наречените училищни настоятелства, които имат една функция на контрол върху директора.

Министърът на образованието изрази надежда, че няма да излязат учителите на стачка през септември, защото в момента преговарят със синдикатите и постигат консенсус по много от исканията им. Едва ли за образование ще се дадат исканите 5% от БВП, защото това не е реално възможно, каза министърът.

Клисарова обясни, че делегираните бюджети остават, а усилията трябва да се насочат към учителите - те да бъдат мотивирани и да им се даде възможност да се развиват.

Последвайте канала на

2138 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
234

2013.09.18 | 02:58

2
Клисарова да дойде на обучи ромите и да ми покаже как училище със 70% роми, 20% турци и 10% българи може да стане добро. Виновни ли са учителите, които работят в такива училища. Ако успее да научи ромите и да имат високи резултати на матурите аз ще си скъсам дипломата. Един учител в такова училище полага много повече усилия, измисля всякакви методи и начини , за да научи колкото се може повече деца. А в елитните просто си изпяват урока, дават домашно и ако детето не го напише хайде двойка. Дори много от тях са лишени от човечност, не познават характерите и бита на децата, просто вкарват всички в един коловоз и което не се подчини го изключват.
Иванка

2013.08.05 | 14:22

1
Даааааааааааааааааааааааа, точно така. Ама да дойде и да научи и тези, които не искат. Ние си скъсваме нервите. На всичко отгоре сме и на целодневно обучение. Нямаме право да им даваме нищо за вкъщи. А след обяд - те вече са уморени и нищо не им се правиииииииииииииии. Аз имам толкова много дипломи - /квалифицирана съм/..., ама за какво са ми? За 3% дето ни дигнаха заплатите ли? На стачка ПРЕЗ ЕСЕНТА? Така си мисля аз..., но няма да стане. Колегите разчитат на заплатите си. Но вечер след работа........даааааааааааааааа, тогава -пред Парламента -ВСИЧКИ !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини