Обучават студенти от НБУ във виртуални класни стаи

  • 05 март 2014 14:19

  • 1983
  • 2
Обучават студенти от НБУ във виртуални класни стаи
©

Студентите от Нов български университет ще могат да се обучават във виртуална класна стая и да използват 38 електронни учебници, които се създават по проекта "Подобряване на качеството на дистанционното обучение на Центъра за дистанционно и електронно обучение към Нов български университет". Това съобщи на пресконференция в БТА ръководителят на проекта Христо Чукурлиев.

Той обясни, че в сега съществуващата платформа за електронно обучение на НБУ - "Мудъл", ще бъде интегрирана виртуалната класна стая, която ще дава възможност за осъществяването на реален учебен процес от разстояние. За обучението във виртуалната класна стая преподавателите и студентите трябва да имат компютър, свързан с интернет, както камера и микрофон.

От НБУ коментираха, че използването на виртуалната класна стая във висшето образование "набира сила" през последните пет години в университетите в САЩ и Европа.

За разработването на електронните учебници е изготвен стандарт за мултимедийните учебници, използван от над 50 университета в Европа, САЩ и Австралия, обясниха още от университета.

Проектът за електронното обучение на НБУ е за 19 месеца и се финансира със 760 000 лева от Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. По проекта ще бъдат обучени също 1700 студенти, 350 преподаватели и 120 души технически персонал от НБУ.

Последвайте канала на

1983 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.12 | 13:58

2
Често новите лъскави техники са декорация на витрината.

2014.03.12 | 13:57

1
Виртуалната класна стая може да допълва обучението,но не може да измести традиционното обучение.Не случайно пилотите тренират пред симулатор и в реални условия.

Добави коментар

Водещи новини