Въвеждат задължителен български език във ВТУ

  • 05 март 2014 09:13

  • 1568
  • 2
Въвеждат задължителен български език във ВТУ
©

Всички студенти от Великотърновския университет ,,Св.Св. Кирил и Методий" задължително ще учат български език от идната учебна година, информира БНР.

В близо 70 специалности във Великотърновския университет се обучават над 13 хиляди студенти. В три четвърти от специалностите досега не се учеше български език, но и за тях той става задължителен, каза ректорът професор Пламен Легкоступ.

„Практиката във Великотърновския университет, а и не само в него, показва, че обучението по български език на ниво средно училище е меко казано слабо. Ето защо Академическият съвет реши, че във всички учебни планове се въвежда задължителна дисциплина "български език и стил" с хорариум 30 часа в редовната и 15 часа в задочна форма на обучение. Надяваме се, че след като поучат, малко поне, ще бъдат по-грамотни студентите, които излизат от Великотърновския университет“, заяви проф. Легкоступ.

Решението в кой курс ще се учи "български език и стил" и дали студентите ще имат изпит или текуща оценка по тази дисциплина ще вземат факултетите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1568 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.09 | 19:00

2
Много добра идея.От това могат да профитират и студенти,които са се обучавали,не само в България.Езикът е средство за комуникация и разбирателство.

2014.03.09 | 08:54

1
Да профитират ли могат? Какво ти е накривил българския език, че го обогатяваш с бозица?

Добави коментар

Водещи новини