Сергей Игнатов: Дуалната система е грешка и тепърва ще берем горчиви плодове

  • 13 януари 2014 08:42

  • 3228
  • 9
Сергей Игнатов: Дуалната система е грешка и тепърва ще берем горчиви плодове
©

Докато съществува българска държава тя ще запази функциите на регулиране на всички процеси в образованието. Ролята на Министерството на образованието е да подпомага системата на образованието, а не да наказва. бившият министър на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по БТВ. "Българската образователна система е добра, но тя трябва да бъде гъвкава".

"Нашите деца са умни, особено математиците ни, но системата е лоша". Това смята бившият министър на образованието Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден по БТВ. "Последните 25 години образованието не е било приоритет на държавата, а трябва да бъде. Няма нация, която да е прогресирала загърбвайки образованието. Когато в България се разбере, че нашето бъдеще ще бъде по-добро, когато децата ни са по-образовани тогава нещата ще се подобрят".

"Има много форми на образование, които са дали добри резултати", смята Игнатов. Той подкрепя идеята за различни форми на образование, ако те са добри за детето.

"Училището е място за комуникация, така се изгражда личността", заяви Милошев и допълни, че домашното образование не е пълноценно по всички предмети.

"Ние нямаме образователен закон, защото управляващите мислят краткосрочно от избори до избори. Много лесно можеш да критикуваш правителството за бездействието му относно образователните реформи. Ние написахме един закон, но той не беше прие и везе е остарял, а трябваше сега да се използва", заяви Игнатов. Според него дуалната система, която се въвежда е грешка и тепърва ще берем горчивите й плодове. Сменя се ориентацията не детето да се стимулира, а администрацията".

"Образователният процес е в името на децата", смята Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

"Загуба за нацията е това, че дълги години инвестираме в децата, а после те напускат страната и се реализират в чужбина. Това е загуба на човешки потенциал. Те биха се върнали, ако им създадем условия за това", завърши Милошев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3228 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Преподавател

2017.09.29 | 16:11

9
Игнатов, Игнатов!Имаше по твое време една зам. -министърка, ама тя милата не ставаше да лъска подове, ама като нямаше какво започна една измислена реформа, която и тя не знаеше за какво става дума. После за да задоволи безработните шапкари вкара военно обучение в училищата!Ето такива реформи направи ти, мислителю!

2017.09.29 | 16:10

8
Образованието е сила.Някой иска да направи България слаба и затова иска да натрапи дуалното обучение.Децата ще попаднат в ръцете на" бизнеса".Ще бъдат принудени да преглъщат много унижения.

2015.09.08 | 16:22

7
Добре е да вземем най-доброто от други образователни системи,но дуалната система не е подходяща за ученици.Ако беше добра Германия,нямаше да се оглежда за кандидати от други държави.
Antonov

2015.07.05 | 18:46

6
Kak ne im omrazna da promenqt obrazovatelnata sistema..?Na koi ygajdat,na Zapada li...?Imah ne6tastieto deteto mi da y4i v edna mnogo razvita strana..Ta v tazi razvita strana u4enicite ne znaeha elementarni ne6ta sled osnovnoto si obrazovanie...Celta na zanqtieto e u4ili6teto da balva rabotnici i nisko obrazovani hora...Te po lesno se upravlqvat-zatova sinat mi u4i v Balgariq...No dokoga...? V moqta rodina ima hora,koito iskat palen krah na obrazovanieto-iskat tapi hora,takiva,kakvito sa tuk,kadeto giveq..Ne znaq kakvo da mislq....Sasipahme vsi4ko hubavo,koeto imahme...

2014.01.22 | 08:50

3
За какво им е на училищата военно обучение?Каква е целта,след като нямаме армия,или проформа на армия.Има няколко роти,уж военни,но срещу ПАРИ заминават да ''ОПАЗВАТ'' мира в далечни страни.Подписали сме се според ПАСИ,от влизането в НАТО.Мир,като унищожението на петролните кладенци на ИРАК от САЩ.А децата какво научават в у-ще?

2014.01.24 | 14:58

5
Гражданска отбрана и оцеляване по време на бедствия е по-подходящо име от военно обучение.

2014.01.22 | 08:50

4
Най-после един,който мисли за учениците.Благодарности от непознат.
ШОУ

2014.01.22 | 08:50

2
ЕТО ГО ДРУГИЯ ЛЮБОВЧИЯ ОТ ГРОБ -ТИЯ МИЛИТ НЕ БЯХА ВИЖДАЛИ ПУСКА НА СЕЛО НО ПЪК В СОФЕТО ИМ СЕ ОТВОРИ КЪСМЕТА

2014.01.13 | 20:36

1
Тоя селски джаз осуети и покри проверката която извърши Сметната палата в Техническия университет в София.Бяха констатирани страхотни нарушения и липси за милиони левове и едно голямо НИЩО. Нито санкции нито виновни.Пито платено.Никога няма да се оправи България докато има такива лицемери.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини