Отпускат 260 хил. лв. за ремонт на 22 училища

  • 23 ноември 2013 14:56

  • 1323
  • 1
Отпускат 260 хил. лв. за ремонт на 22 училища
©

260 612 лева ще бъдат отпуснати за належащи ремонти на 22 общински училища в област Разград. Това стана ясно по време на визитата на министъра на образованието и науката проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна в Разград.

"Министерството на образованието и науката ще работи по оперативна ос за образователна инфраструктура по програмата "Региони в растеж". Ще може да се кандидатства с проекти по нея", обяви министър Клисарова на среща с директорите на училища в региона.

"Знаете, че правителството обяви образованието за приоритет и го доказа с бюджет 2014 г. - отпуснаха се допълнителни 100 милиона лева", обясни тя.

В срещата, която беше водена от областния управител на Разград Стоян Ненчев, участваха трима народни представители - Татяна Буруджиева, Хами Хамиев и Борислав Гуцанов.

"Искам да благодаря на министър Клисарова за средствата, които ще получат училищата за ремонти. Ще направим възможното и останалите училища, които имат нужда от средствата за ремонти", коментира Татяна Буруджиева.

Министър Клисарова говори пред директорите за вече приетата от МС Стратегия за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система, както и проекта на Стратегия за развитие на педагогическите кадри.

Директори поставиха въпроси по отношение на статута на детски центрове и тяхното финансиране, въвеждане на целодневното обучение във всички училища, не само в средищните училища, както и възможността подготвителните групи да бъдат организирани в училищата, а не в детските градини.

Според учители извънкласните и извънучилищни дейности ще помогнат за намаляване броя на отпадналите от образователната система деца, както и ще допринесат за развитието на индивидуални заложби и таланти.

Според директорите не трябва да има трети задължителен държавен изпит по математиката.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един

2013.11.25 | 20:34

1
Тази или е луда или иска всички да ни прави на глупаци Че с тези пари само тоалетните не могат да сменят. Може ли това да е новина или е комунистически ПР.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини