-
21 октомври 2013 09:48
- 1684
- 0
Нов метод за извличане на ценни съставки от растения е разработил преподавател от Университета по хранителни технологии в Пловдив. По този начин се добиват 100% натурални продукти, а познатите сухи съставки като сол, черен пипер и магданоз, ще могат да се добавят към ястията в течно състояние и по този начин няма да дразнят стомаха, предаде ТВ7.
Доц. Ненко Ненов е разработил собствена технология за извличането на ароматите от растенията. Досега това се е случвало при варене на температура от 100 градуса за два часа и половина, а новата технология позволява съставките да се извлекат само за 30 мин. при ниски градуси.
Последвайте канала на
Свързани новини
Усик отново подчини Фюри и вече няма какво да покорява
Атлетико Мадрид измъкна нелогична победа над Барселона
Трагедия! На 34 години почина бивш футболист на ЦСКА
Шеф на ЦСКА - София говори за Коялипу и каза: Най-вероятно ще има и изходящи трансфери
Арсенал отнесе Кристъл Палас, Жезус отново се вихри срещу “орлите”
Поредно кошмарно представяне на Ман Сити, Астън Вила ги надигра напълно и изпрати на шестото място
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Цветлин Йовчев: Европа се проваля, България е слаборискова за атентати
22 декември 202408:52
Българският лекар, помогнал на ранените в Магдебург: Разтресе ни всички, както емоционално, така и професионално
22 декември 202409:36
Майката на 9-годишния Андре, убит в касапницата в Магдебург, с разтърсващи думи за зверството
22 декември 202410:10
Въоръжен обир в района на Антените край Благоевград
22 декември 202409:37
Нов ад на АМ "Тракия", шофьорите да внимават
22 декември 202408:23
Има ли проблеми в Прохода на Републиката и в района на Пампорово?
22 декември 202409:28
БДЖ отмени 3 влака
22 декември 202409:05
Перфектна буря блокира Великобритания, положението е апокалиптично
22 декември 202408:55
Автобус падна в пропаст в Иран
22 декември 202409:17