-
21 октомври 2013 09:48
- 1684
- 0
Нов метод за извличане на ценни съставки от растения е разработил преподавател от Университета по хранителни технологии в Пловдив. По този начин се добиват 100% натурални продукти, а познатите сухи съставки като сол, черен пипер и магданоз, ще могат да се добавят към ястията в течно състояние и по този начин няма да дразнят стомаха, предаде ТВ7.
Доц. Ненко Ненов е разработил собствена технология за извличането на ароматите от растенията. Досега това се е случвало при варене на температура от 100 градуса за два часа и половина, а новата технология позволява съставките да се извлекат само за 30 мин. при ниски градуси.
Последвайте канала на
Свързани новини
България пред Рубикон в Люксембург
Супер терен за "лъвовете" в Люксембург
Италия надви Белгия с дебютен гол и се класира за елиминациите на Лигата на нациите
Англия взе реванш от Гърция и излезе на върха, Къртис Джоунс с мечтан дебют
Изумителен вратар отчая "петлите" на полупразния "Стад дьо Франс"
Този път Везенков не сбърка от фала и донесе пета поредна победа на Олимпиакос в Евролигата
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Калин Стоянов разкри корумпиран ли е Делян Пеевски
15 ноември 202408:07
Костадинов: Делян Пеевски има хора във всички партии - определи ги като "пеевски мини"
15 ноември 202409:04
Васил Пандов: ПП-ДБ имат основополагащи различия с "Възраждане"
15 ноември 202408:50
Пирински: Всеки се любува на своята позиция и не отстъпва, а светът се променя пред очите ни
15 ноември 202408:21
Мирчев за това дали ще се избере председател на НС: Въпросът е към първата политическа сила
15 ноември 202409:53
ИТН официално днес ще издигне кандидатурата на Силви Кирилов за председател на НС
15 ноември 202409:59
Председателят на КЗП Мария Филипова: Фирмите за бързи кредити ще бъдат санкционирани за неравноправни клаузи
15 ноември 202408:37
Трагедия: Двама младежи изгоряха в кола
15 ноември 202408:47
Какво се случва в Малага след наводненията
15 ноември 202408:21