Връщат на работа учителят от Пловдив, уволнен заради "Harlem Shake"

  • 22 март 2013 19:42

  • 1458
  • 3
Връщат на работа учителят от Пловдив, уволнен заради "Harlem Shake"
©

В най-кратък срок ще бъде намерено място в друго училище на учителя по английски език Христо Данев и аз ще бъде гарант за това.

Това каза министърът на образованието, младежта и науката Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, цитиран от БТА. Той се срещна с преподавателя от ХГ "Св.св.Кирил и Методий" в Пловдив. Данев бе освободен от работа заради това, че е танцувал с учениците си "Harlem Shake" в двора на гимназията. Министърът допълни, че Данев няма да се върне заради колегите си, които по-рано днес пред него са заявили, че не го искат обратно. "Разбрах, че Данев е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската си професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата", допълни Милошев.

За да се случат промените в образованието и те да бъдат качествени и устойчиви, не бива да се опитваме да ги правим на революционен принцип, коментира Милошев действията на младия преподавател. На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат ще изтеглят децата си, министърът отговори: "ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място. Готов съм да дам всичко за своите деца, независимо кои са те и къде, каза още Данев и допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.27 | 18:13

3
Еми ДА, върнете го! Вчера танцувал някакво си харлем за идиоти от чужбина, а утре може да им покаже на децата пак някоя глупост, и да им каже, че е нещо нормално да се подражава и да се правиш на идиот в името на простотията! Днес учителите не преподават морални ценности и възпитание, а толерантност към простотията и глупостта! ИДИОТ, не учител! А и щом има деца и родители, които го подкрепят, значи добре си е свършил работата!
333

2013.03.27 | 18:13

2
каквато ни държавата-такива и даскалите
ДЯДО

2013.03.27 | 18:13

1
Министъра да му намери работа в инспектората към министерството на образованието, за да им разкаже играта на тези изкопаеми от миналия век.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини