Уволниха пловдивски учител заради Harlem shake (видео)

  • 05 март 2013 07:24

  • 5574
  • 12
Уволниха пловдивски учител заради Harlem shake (видео)
©

33-годишен учител от Пловдив падна жертва на манията Harlem shake и е уволнен от работа, пише 24 часа.  Христо Данев организирал скандални снимки с ученици, в които той участва дегизиран в странни дрехи.

Заедно с него в клипа са заснети деца пред самата Хуманитарна гимназия. Тийнейджърите са облечени като футболни фенове, лекари, ченгета, шейхове и танцуват лудо в двора на училището. Част от тях показват сексуални сцени, а други пушат демонстративно.

Клипът вбесил училищното ръководство, което било засипано от обаждания на възмутени родители и граждани, заяви пред “24 часа” директорката Соня Киркова.

“Освободих го по взаимно съгласие, след като му поисках молбата за напускане”, каза тя. Според нея Данев създал изключително близки контакти с възпитаниците си, като не успял да намери къде е тънката граница в отношенията учител-ученик.

"Като преподавател е добър, но като педагог - не", категорична е Киркова, която е начело на престижната пловдивска гимназия повече от 20 г.

Тя определя двата клипа, които вече са изтрити от някои сайтове, като брутални неприлични сцени. "Не мога да приема в двора на училището ученик да пали цигара и това да се документира", категорична е директорката. Твърди, че за първи път е свидетел на подобно нещо в практиката си. "Тази вълна върви в неправилна посока", убедена е Киркова, която по образование е философ.

За учениците, участвали в клиповете, няма да има наказания, тъй като според директорката те били увлечени от преподавателя си чрез въздействие.

В самата Хуманитарна гимназия оставката на учителя по английски се приема нееднозначно, установи "24 часа".

"Колегата е интелигентен, но не е преценил мярата", заяви дългогодишна преподавателка. Тя уточни, че Данев е бивш техен възпитаник и от 4-5 г. го взели на работа в училището.

Последвайте канала на

Novini.bg
5574 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
40- years old

2013.03.15 | 22:25

12
Вие забравихте ли как едно време нас ни караха да правим физ-зарядка всяка сутрин на музиката на Висоцки или да играем хоро в двора на гимназията? Такива са били времетата тогава, други са сега. Иначе действието е едно и също - спорт.
опечален

2013.03.15 | 22:24

11
Простотията е повсеместна, а коментарите - отчайващи!

2013.03.12 | 15:57

10
Голееми псевдо моралисти се изкарахте и родители и учители и всички! Направо нямам думи! Родителите се правят на ощипани, че децата им са безупречни, а иначе не знаят какво им правят зад гърбовете! Децата им са видели до сега повече от колкото тях, щото в момента всеки келеш и кифла искат да израстват бързо, опитват от всичко, правят всичко! Евала правя на учителя, че се е сближил с младежите, така трябва, тия хора много повече ги уважават, от ония сухари, дето гледат само да си предадат урока и да избягат! Жалко за учителя, жалко и за БЪЛГАРИНА като цяло, че цял свят е отворен към тоя 'танц', а само ние сме способни да уволняваме и да го окачествяваме като нещо лошо.. цялата работа е за забавление! Престижа на пловдивската гимназия няма да се наруши..

2013.03.11 | 09:06

2
А бе точно това шлякане на пейката отпред не е много подходящо. Въпреки, че все пак са в гимназията, не са начално училище. Това с цигарата не ми направи впечатление в клипа, но според мен не е трябвало да го включват, за да няма директорката оправдание. Иначе клипчето ми хареса - забавно е, постарали са се.
48 Такт

2013.03.12 | 15:57

9
Освен ако това са до правили докато са имали час - добре. Но ако го правят когато са в свободно време/междучасие не виждам причина да бъде уволняван. Напротив, той прави това което трябва всеки учител да прави, по някакъв начин да комуникира с учениците си. Не виждам нищо лошо.

2013.03.12 | 15:57

8
много весело ми се вижда,и е естествена проекция на всичко около нас,най добре е директорката да строи цялото училище на двора и да заклейми официално този грозен акт,учителят и виновните ученици да бъдат съблечени и остригани публично,а пейката да бъде изгорена за да нивга връз нея да не сядат непорочни дупенца...
до 4

2013.03.12 | 10:28

7
Ама тва шлякане не го знаят от учителя! Отваряш нета- шлякане, пускаш ТВ-шлякане , после човека виновен! Половината даскали пушат в даскалото, повечето от тях пият в работно време, но ето го мръсника- който снима клипчета!
батенце

2013.03.11 | 18:23

6
Клипчето е супер! Евала на учителя, че се занимава с децата! Директорката изглежда не може да се справи с каквото и да е и някой е трябвало да изгори. Масова практика на абсолютно всяко ниво!

2013.03.11 | 11:58

5
Защо ще го уволнявате бе пе..али,нали това искахте и допринесохте от новите ви американски братя

2013.03.11 | 09:07

4
Те даскалите не знаят ,че основният клиент на диларите са техните ученици и то точно в училище а не в къщи.А те пушат навсякъде дори и в тоалетните в училище.
Walking Tall

2013.03.11 | 09:07

3
Харесва ми,супер е! :))

Добави коментар

Водещи новини