Деца мереха знания по английски език

  • 19 март 2013 19:04

  • 1400
  • 1
Деца мереха знания по английски език
©

Уменията си по правопис на английски език показват ученици от цялата страна в Националното състезание "Спелинг бее".

Предварителен тест ще определи по един финалист от всяко училище. Знания мерят участници от 4-ти до 7-ми клас, а подготовката им за състезанието е започнала още преди месеци, разказва БНТ.

На един по-различен тест се явиха учениците от 105 училище в столицата. Изпит без оценки и пред публика. Така класната стая се оказа тясна за желаещите да демонстрират знания. Макар и малки, вече са разбрали, че да се учи чужд език е важно, и си личи, че го правят с удоволствие.

Аз просто бях изключително удовлетворена от резултатите на децата, от тяхното желание да покажат знания, коментира Ваня Кастрева - началник на РИО по образованието - град София.

И въпреки че са конкуренти, децата аплодираха правилните отговори. Изброиха и думи, които всеки трябва да знае, за се отличава в живота с прословутата английска учтивост. Думи, които са еднакво силни на всички езици.

Последвайте канала на

1400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.22 | 14:29

1
"Език свещен на моите деди..." Дали се провеждат още изпити по този език?!..А, да той не се " спелва"...А сега трябва да поспелвам на латиница да си изпратя и мнението...

Добави коментар

Водещи новини