Jump math прави математиката лесна

  • 19 март 2013 18:01

  • 2874
  • 0
Jump math прави математиката лесна
©

Четвъртокласници от ОУ "Отец Паисий" в Силистра учат математика по нова за страната ни методика.

Автор на метода "Джъмп мат" е канадският математик и сценарист на пиеси Джон Майтън. В основата му са отношенията между учителя и децата и начинът, по който се поднася информацията.

Джъмп математиката е разработена преди 15 години в Канада като метод за подпомагане на изоставащи ученици. Методиката не променя програмата и учебния материал, нито класно-урочната система на обучение. Различно е само отношението учител-ученици, разказва БНТ. Целта е да се създаде сигурна и окуражаваща среда, така че всяко дете да бъде успешно.

"Възможностите на децата са различни и е много трудно един учител да работи с деца, които имат различно ниво на усвояване на учебния материал. Методиката джъмп мат дава възможност тези деца да работят съобразно своя темп на развитие", обясни учителката Живка Жекова.

Новите знания се поднасят на малки стъпки и с много упражнения. По-напредналите решават бонус задачи, докато останалите схванат и усвоят материала. Освен това методиката провокира пространственото мислене и креативността на децата.

"На мен много ми харесва да уча по тази методика, защото се научават по-лесно нещата", изтъкна Кая.

"Когато е обикновената математика, може и да не схванем някой начини на решаване. В тази математика е много по-лесно обяснено", сподели Мартин.

"Когато решаваме задачи, винаги сме усмихнати", изтъкна Ивайла.

Така в класа вече няма изоставащи по математика и всички.

Последвайте канала на

2874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини