Отново обсъждат таксата за предучилищната в Шумен

  • 10 декември 2012 14:40

  • 582
  • 0
Отново обсъждат таксата за предучилищната в Шумен
©

Таксата за предучилищните групи в детските градини отново ще бъде обект на обсъждане по време на предстоящата на 20 декември сесия на местния парламент. Това стана ясно по време на Консултативния съвет.

Заплащането на такава такса е записано в общинската наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. По време на предходното заседание бе разгледано предложение за отпадането й, което внесе независимият общински съветник Даниела Русева. Преди това в свое становище общественият посредник на Шумен Иван Капралов заяви, че таксата е незаконна и също поиска отмяната й. На миналото заседание обаче, по въпроса с отпадането на таксата не бе взето решение, което автоматично поставя въпроса в дневния ред на следващото заседание на Общински съвет-Шумен.

Междувременно съветникът от БСП Генчо Гатев предлага промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, според която в нея да бъде записано, че таксата от 15 лева, която родителите заплащат за целодневните подготвителни групи на 5 и 6 годишните деца е само за столово хранене.

По време на заседанието на 20 декември ще бъде обсъдено и предложение за извършване на проучване на подземни комуникации. То е във връзка с проекта „Шумен-по-добро място за живеене", с който община Шумен ще кандидатства за благоустрояване на кварталите в града. По думите на зам.-кметът Митко Киров той ще е в рамките между 5 и 8 млн. лв.

Последвайте канала на

582 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини