Брат на осъден в Малайзия: Нямаше да рискува за 1000 долара

  • 08 ноември 2012 07:14

  • 1828
  • 0
Брат на осъден в Малайзия: Нямаше да рискува за 1000 долара
©

"Бихте ли рискували живота си за 1000 долара? Аз не бих. Не вярвам и брат ми да е решил да си рискува живота за хиляда долара. Ако си решен да правиш нещо такова, най-малкото ще се информираш от интернет, а брат ми е на “ти” с компютрите. За Малайзия компютърът веднага ти показва, че там дават смъртни наказания за наркотици.

Така разсъждава пред в. "Труд" Радослав Бакалов, брат на Георги - един от българите, осъдени на смърт в азиатската държава. Георги Бакалов и Иван Костов получиха най-тежката присъда, след като през май 2011 г. бяха хванати с 5,6 кг амфетамин на стойност 497 000 долара.

“За Малайзия е заминала цяла група от осем българи”, твърди Радослав Бакалов. От тях били задържани брат му Георги, приятелят му Иван Костов, както и Георги Георгиев. Тримата прекарали в следствения арест една година, докато трае разследването срещу тях, след което били преместени в затвор в щата Джохор в очакване на разпити на свидетели и започване на съдебно дело. В края на юни заради липса на доказателства Георги Георгиев бил освободен и депортиран в България. Останалите от групата се прибрали в България.

“Досега никой не е бил разпитан”, твърди Радослав. Той разговарял с момче от групата, което му заявило, че никой от МВР не го потърсил. Според бащата на Бакалов - Диньо, освободеният Георги Георгиев бил в основата на случилото се.

“Знаеха ли Георги и Иван за амфетамините, или са били подведени? Сигурен съм, че са били. Ако сложа пред вас 1000 долара и един сладкодумец като Диан Таласъма и той ви поприказва няколко часа, и вие бихте му повярвали”, заявява братът. Таласъма беше споменат и от баща му като “свръзка” между Георги и човека, който поръчал пренасянето на стоката.

“Дано господата от България да си свършат работата и да им помогнат. Ако полицаи и митничари си бяха свършили работата, сега тези момчета трябваше да бъдат в български затвор. Не мога да разбера как 7-8 души ще преминат границата с повече от 10 кг амфетамини в багажа, а другите момчета от групата не са заловени от малайзийските власти. Как така “свръзката” Диан Таласъма все още не е разпитан?! Защо нашите полицаи не си вършат работата”, пита Радослав Бакалов. Той е категоричен, че брат му никога не се е занимавал с наркотици.

“Брат ми винаги ми е давал съвети да вървя по правия път. Той е добър брат и си го искам обратно”, заключи Радослав.

Последвайте канала на

Novini.bg
1828 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини