Арестуваха мъж, обирал редовно мазето на съседите

  • 07 ноември 2012 14:39

  • 646
  • 0
Арестуваха мъж, обирал редовно мазето на съседите
©

Полицаи от Ихтиман задържаха 34-годишен за системни кражби от мазето на съседите. Задържаният Д.М. подменил катинара на мазето и периодично изнасял от чуждия имот метални вещи с намерението  да ги пласира в пункт за вторични суровини, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера жителка на  Ихтиман сигнализирала в полицията, че неизвестни са подменили  катинара на мазето на наследствената й къща в града и са отнели  казан за варене на ракия и скъпи инструменти. Непосредствено  след сигнала криминалистите се заели да разкрият извършителя.  Преди две седмици униформени засекли на улицата пред дома му 34-годишния Д.М. да пренася казан за ракия. Служителите на реда  иззели казана, за да изяснят дали не е краден. Когато впоследствие собственичката сигнализирала за кражбата, се  оказало, че това е точно нейният уред. При задържането на  извършителя било установено, че той притежава ключ от подменения катинар, а в дома му били открити и иззети и всички  инкриминирани вещи, които възнамерявал да пласира за скрап.

Д.М., който има регистрации за кражби, е задържан с полицейска  мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Ихтиман.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
646 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини