"Депутат" измъкна от мъж 27 000 лв.

  • 07 ноември 2012 14:29

  • 897
  • 0
"Депутат" измъкна от мъж 27 000 лв.
©

50-годишен мъж, криминално регистриран, е с повдигнато обвинение за пореден опит за измама - този път на стойност 27 000 лева.  Столични полицаи разкрили схемата, прилагана от П.Ц. /50 г./ от  Етрополе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С цел имотна облага за период от около една седмица през октомври 2011 г. той въвел в заблуждение мъж от Костинброд. По телефона П.Ц. се представил за депутат и заявил, че има нужда от пари, за да подготви предстоящите избори. С тази заблуда мотивирал събеседника си да разпореди на свой служител да му преведе 27 000 лева. Въпросната сума била предоставена на  четири вноски на измамника.

В хода на разследването е установено, че П.Ц. е с криминалистически регистрации почти по целия Наказателен кодекс - в това число изнасилвания, кражби,  разпространение на фалшиви парични знаци, измами, документни престъпления, обида на длъжностно лице, кражба на МПС. На П.Ц. е повдигнато обвинение по чл.211 от НК, като междувременно той е  приведен в Централния софийски затвор за доказана вина за  извършена измама.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
897 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини