Заспал шофьор се удари в автобус

  • 15 октомври 2012 09:25

  • 681
  • 0
Заспал шофьор се удари в автобус
© Булфото

Млад мъж бере душа, след като заспа зад волана и се вряза в автобус на главен път Е-79 край Симитли. Катастрофата е станала към 4,30 часа сутринта в посока Креснеско дефиле.

Лек автомобил "Фолксваген" с благоевградска регистрация навлязъл в насрещното и се блъснал в рейс на фирма "Ювион Ивкони", пътуващ по линията Коринт–Атина–Солун-Стара Загора-Бургас. Ударът е бил толкова силен, че фолксвагенът изхвърчал и се спрял на банкета вдясно от лентата му за движение, съобщи "Стандарт".

Водачът на леката кола е приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Той е в кома и политравма, има травма на гръден кош, фрактури на ръце и крака, има и поражения на вътрешните органи. Близо 30 минути спасителите са рязали ламарините на купето, за да извадят пострадалия. В автомобила не са открити документи, полицията изяснява чий е автомобилът и кой го е управлявал.

Пътниците в катастрофиралия автобус са извозени с друг превоз на фирмата. Водачът на фолксвагена най-вероятно е бил заспал, защото движещият се зад него ТИР му присветваше, виждайки, че започна да навлиза в насрещното, но той не трепна, обясни шофьорът на автобуса.

При друга катастрофа пък пострадаха 4 деца и 35-годишен мъж. Лека кола и камион са се ударили на пътя Сатовча - Гоце Делчев, при разклона за село Долен. Ранени са шофьорът на автомобила Шукри В., 11-годишният му син, също Шукри, и братята Денис и Незми К., съответно на 12 и 14 години. Четвъртото пострадало дете е 12-годишният Денис Ш. И петимата са приети в болницата в Гоце Делчев.

Последвайте канала на

681 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини