10 години зад решетките за трафикант на кока

  • 12 октомври 2012 20:36

  • 1324
  • 0
10 години зад решетките за трафикант на кока
©

Търговец бе признат от Окръжния съд в Бургас за виновен по обвинения за трафик на кокаин. Според прокурорите Емил Атанасов от София стои зад пратка от 881 г кокаин, с която на границата е бил заловен Пламен Михайлов - ето защо той трябва да прекара следващите 10 години зад решетките.

На 19 декември 2010 г.  Михайлов е задържан при митническа проверка на ГКПП-Малко Търново. Наркотикът е в два буркана и пластмасова бутилка, намерени в колата му "Сеат Ароса". Той бе обвинен като директен извършител на контрабандата. След споразумение с прокуратурата Михайлов вече е с влязла в сила присъда. Според показанията му замисълът и организацията на трафика са на Емил Атанасов, с когото се познавали отдавна.

Въпреки че отрече да има нещо общо с кокаина, самият Атанасов не скри, че се познава с Пламен. Тезата на защитата е, че той е натопен от директния извършител. Съдебният състав, председателстван от Даниел Марков, прецени, че са събрани достатъчно данни за подбудителството и помагачеството на Атанасов. Той трябва да плати и 100 хил. лв. глоба.

По време на процеса стана ясно, че осъденият от години живеел в Словакия, въртял търговия с кучета. Той ще обжалва присъдата.

Последвайте канала на

1324 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини