Не могли да изгонят проститутиращи около църква - плащали патентен данък

  • 20 септември 2012 13:17

  • 640
  • 0
Не могли да изгонят проститутиращи около църква - плащали патентен данък
©

Част от проституиращите жени в Сливен са платили патентен данък за компаньонки, като размерът на налога е от три до шест  хиляди лева. Това съобщи пред журналисти днес началникът на  сектора "Охранителна полиция" гл. инспектор Данаил Илиев. По  думите му основният проблем при работата на полицията с този контингент е липсата на правна регламентация за проституцията.

Повод за казаното бе поредната жалба на църковното  настоятелство при храма "Св. княз Борис Покръстител" в Сливен, в която се настоява полицията да вземе незабавни мерки спрямо проституиращите в района на църквата.  Илиев добави, че проституиращите и техните сутеньори са  известни на полицията, но действията, които служителите на реда  могат да предприемат, са единствено проверки и съставяне на  предупредителни протоколи.

Според началника на криминалния сектор Милен Ганчев няма основание да бъдат задържани и мъжете, които ги охраняват,  защото те обикновено живеели с тях на съпружески начала, имали и деца. Сутеньорите упражнявали постоянен контрол или поставяли  на проституиращите жени норма за деня. Не липсвал и физически  тормоз.

Главният инспектор Илиев информира още, че в разговор с представители на църковното настоятелство на храма са решили да  се организира среща с различни институции, на която да бъдат набелязани конкретни мерки за решаване на проблема.

Последвайте канала на

БТА
640 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини