Удар от кокаин за над 770 000 лева на "Капитан Андреево"

  • 12 август 2024 14:53

  • 832
  • 1
Удар от кокаин за над 770 000 лева на "Капитан Андреево"
© Агенция Митници

Кокаин за над 770 000 лева откриха митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 10.08.2024 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил, управляван от турски гражданин, е селектиран за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия в долапа на полуремаркето, в допълнително монтиран шкаф за съхранение на вещи и инструменти, са открити четири пакета с бяло прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Общото бруто тегло на открития наркотик е 4.300 кг на стойност 774 000 лева, оценен за нуждите на съдебната система. 

Спипаха марихуана и кокаин при две проверки на коли на "Капитан Андреево"

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
832 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.12 | 16:43

1
Разпродажба! Видеорекордер с куп полезни функции под формата на огледало за обратно виждане само на половин цена.(количеството е ограничено)----> come.ac/cardvrs

Добави коментар

Водещи новини